Yoğun kar nedeniyle Avrupa yakasında Tekstilkent'ten itibaren trafik durma noktasına geldi. Avcılar’da E-5 Karayolu üzerinden geçmekte olan yüksek gerilim hattına bağlı elektrik telleri fırtına sebebiyle koptu. Teller karayoluna devrildi. Ankara istikameti tamamen kapandı. Sürücüler yaklaşık 6 saat araçlarında mahsur kaldı. Bir çok ilçede 12 saattir elektrik kesintisi yaşanıyor. Metrobüs seferleri dün akşamdan bu yana aksayarak devam ediyor. Yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle ise bir çok metro seferinde de aksamalar yaşandı.

ELEKTRİK TELLERİ DEVRİLDİ, E-5 KARAYOLU AVCILAR'DA SAATLERDİR KAPALI

Avcılar’da E-5 Karayolu üzerinden geçmekte olan yüksek gerilim hattına bağlı elektrik telleri fırtına sebebiyle koptu. Teller karayoluna devrildi. Ankara istikameti tamamen kapandı. Sürücüler yaklaşık 6 saat araçlarında mahsur kaldı.

Yüksek gerilim hattı araçların üstüne düştü

ARAÇLARIN ÜZERİNE DEVRİLDİ

Saat 03.00 sıralarında E-5 Karayolu Ankara istikametinde otoyolun üzerindeki yüksek gerilim hattına bağlı olan teller koptu. Elektrik telleri hareket halindeki otomobillerin üzerine devrildi. Otoyolda tamamen trafik durdu. Görevliler, olay yerine gün aydınlanınca geldi. Tellerin kaldırılması için çalışmalar başlatıldı. Saat 07.30 sıralarında trafik kısa bir süreliğine açıldıysa da tellerin kaldırılması için yol yeniden kapatıldı.



YAKIT BİTTİ!..

Yaklaşık 6 saattir aracın içinde beklemek zorunda kaldıklarını belirten sürücüler, olay yerine gelmeyen yetkililere tepki gösterdi. Kurtarma ekibinin daha yeni geldiğini belirten İbrahim Akkaş, “Yakıtlarımız bitti. Mahsur kaldır. Kabus gibi bir şeydi. E-5 Karayolu tamamen kapandı. Daha yeni trafik açıldı” dedi.

Kabloların birden düştüğünü aktaran Hasan Şenbülbül ise, "4-5 saattir buradayız. Araba soğuk zaten. İçerisi buz gibi. Kemiklerim dondu" ifadelerini kullandı. Otoyol, saat 08.30 sıralarında açıldı. Ancak yan yoldaki çalışmaların bir süreliğine daha devam edeceği öğrenildi.

İSTANBUL'DA TRAFİK DURDU

İstanbul'da ise şiddetli kar yağışı nedeniyle bazı bölgelerde trafik çok ağır ilerliyor.

Tekstilkent'ten itibaren trafik adeta durma noktasında... Avcılar'da ise 6 saat kapalı kalan yol yavaş yavaş açılmaya başlıyor.

TEM'DE MAHSUR KALAN TIR'LAR KALDIRILIYOR

TEM Otoyolu Edirne istikametinde saatlerdir mahsur kalan özellikle ağır tonajlı araçlar ekiplerin çalışmalarıyla tek tek çekiliyor.



Ispartakule ile İSTOÇ arasında dün akşamdan bu yana mahsur kalan araçları kurtarma çalışmaları devam ediyor. Ispartakule mevkiindeki çalışmaları tamamlayan ve yolu açan ekiplerin Mahmutbey Gişeleri bölgesindeki çalışmaları ise devam ediyor.

TRAMVAY RAYDAN ÇIKTI

Topkapı-Habibler arasındaki T4 hattında çalışan tramvay, yoğun kar nedeniyle Fetihkapı ile Topkapı durakları arasında raydan çıktı.



Mescid-i Selam'dan Topkapı yönüne hareket eden tramvay, Fetihkapı durağından sonra yolda biriken kar sebebiyle raydan çıkınca, yolcular araçtan inerek Topkapı durağına kadar yürüdü.

Tramvayın raydan çıkması dolayısıyla seferlerde bir süre gecikme yaşandı. Fetihkapı ile Topkapı arasında halen seferler yapılamazken, tramvay Mescid-i Selam ile Fetihtepe arasında hizmet veriyor. Topkapı durağına yolcu alınmaması nedeniyle yolcular Fetihtepe istasyonuna yürüdü.