İstanbul’da gece boyu devam eden kar yağışı sabaha karşı etkisini iyice artırdı. Binlerce araç karla kaplı yollarda kaldı. Birçok vapur seferi iptal edildi. TEM ve D-100'de trafik durma noktasına geldi. Birçok ara yolda trafik akışı durdu. Milyonlarca İstanbullu yollarda mahsur kaldı. Meteoroloji ise esas uyarıyı bugün için yaptı.


[caption id="attachment_1024237" align="alignleft" width="670"] FOTO:SÖZCÜ Binlerce araç yollarda mahsur kaldı[/caption]

İstanbul’da dün sabah başlayan kar yağışı gece de aralıklarla devam etti. Kar yağışı saat 06.00’dan itibaren etkisini artırdı. İşlerine gitmek için özel araçları ve toplu taşıma araçlarıyla yola çıkan vatandaşlar yoğun kar yağışı ve tipi yüzünden yollarda kaldı. Unkapanı Köprüsü çıkışından itibaren Taksim istikametine onlarca araç Tarlabaşı Bulvarı’ndan çıkamadı. Patinaj çeken araçlar ilerlemeyi başaramadı. Bazı sürücüler araçlarına zincir takarken bazı sürücüler de geri dönerek ters yönde ilerledi. Yolda kalan toplu taşıma araçlarından inen vatandaşlar da yollarına yürüyerek devam etti.

[caption id="attachment_1024373" align="alignleft" width="600"] FOTO:DHA Vatandaşlar, ana artellere yürüyerek ulaştı.[/caption]

Ticari taksi ile hastaneye gitmek için yola çıkan iki kadın da taksi yolda kalınca kar ve tipi altında yürümek zorunda kaldı. Şehmuz Sağlam adlı ticari taksi sürücüsü, “Burası tuzlanmayacaksa neresi tuzlanacak” diyerek duruma tepki gösterdi.

[caption id="attachment_1024236" align="alignleft" width="670"] Birçok vapur seferi iptal edildi.[/caption]

VAPUR SEFERLERİ İPTAL


İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren etkisini arttıran tipi ve yoğun kar yağışı deniz ulaşımını da olumsuz etkiledi. Tipi nedeniyle Şehir Hatları’nın Kadıköy – Beşiktaş , Kadıköy – Eminönü, Kadıköy – Kabataş, İstinye – Küçüksu ve Çengelköy – İstinye seferleri iptal oldu.

OKULLAR TATİL!


İstanbul Valiliği kent genelinde okulları tatil etti. İstanbul dışında; Iğdır, Zonguldak, Balıkesir, Erzurum, Kocaeli, Niğde, Rize, Giresun, Yozgat, Kastamonu, Bolu, Düzce, Karaman, Nevşehir, Tokat, Sivas, Karabük, Samsun, Çorum ve Hakkari'de de (bazıları ilçe bazında) eğitime ara verildi.

İBB KAR RAPORUNU AÇIKLADI


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kar yağışıyla ilgili son verileri paylaştı.
Yapılan açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahminlerine göre İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı yarın akşam saatlerine kadar devam edecek" denildi. Ekiplerin ana arter ve çevre yollarında tuzlama ve küreme çalışmaları yaptığı belirtilen açıklamada, "Sabah saatlerinde çevre yollarında trafik yoğunluğu oluştu. Özellikle kar lastiği kullanmayan ve kabak lastik ile trafiğe çıkan araçlar trafiğin aksamasında büyük etken oldu. Ana arterlerde karla mücadelede sorun yaşanmadı" ifadeleri yeraldı.

Son 24 saatte 11 bin 600 ton tuz, 235 ton solüsyon kullanıldığı belirtilirken saat 07.00 itibariyle ölçülen kar kalınlıkları ise şöyle açıklandı:

- Kartal, Beykoz, Şile köyleri 20-30 cm
- Ümraniye, Çamlıca, Çekmeköy 20-25 cm
- Çatalca, Büyükçekmece 18-20 cm
- Gaziosmanpaşa, Sultançiftliği, Göktürk 15-17 cm
- Bayrampaşa, esenler, Eyüp, Sarıyer, Beşiktaş, Fatih, Kağıthane, Arnavutköy, Pendik, Tuzla 12-16 cm
- Küçükçekmece, Başakşehir, Beylikdüzü, Silivri, Üsküdar, Kadıköy, Ataşehir 10-14 cm
- Diğer semtlerde ise 3 ila 5 cm aralığında
Açıklamada rüzgar hızının maksimin 65 km/s ölçüldüğü kaydedildi.

BUGÜN DE SÜRECEK


Meteoroloji 1. Bölge Müdürü Ergün Güler, Karadeniz üzerinden gelen hava kütlesi ve saatte hızı 40 kilometreyi aşan kuvvetli poyrazın havayı soğutmasıyla, sıcaklığın hızla 4 derecelerin altına düştüğünü söyledi.

TİPİ OLARAK ARTACAK


Bu nedenle Anadolu yakasında yüksek kesimlerden başlamak üzere Beykoz, Ümraniye, Üsküdar, Kartal, Çekmeköy, Şile, Avrupa Yakası’nda ise Çatalca, Şişli, Beylikdüzü ve Sarıyer’de kar yağışının aralıklarla başladığını belirten Güler, karın tipi şeklinde yoğun olarak devam etmesinin beklendiğini söyledi.