İstanbul trafiğinde kar çilesi
İstanbul Valiliği, İstanbul'da dün hayatı felç eden kar yağışının ardından bugün trafikte aksamaların önüne geçebilmek için sürücüleri uyardı. Valilik'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, "Trafikte yaşanan aksaklıkların önüne geçilebilmesi amacıyla başta TIR ve kamyonlar olmak üzere zincirsiz araçların trafiğe çıkmasına izin verilmeyecektir" denildi.

SÜRÜCÜLERE KAR UYARILARI

İstanbul'da dünden itibaren etkili olan yoğun kar yağışıyla birlikte çok sayıda trafik kazası ve ulaşımda aksaklıklar meydana geldi. İstanbul Valiliği yaptığı yazılı açıklama ile İstanbul'da devam eden kar yağışının yarın öğlene kadar etkili olacağını beklediklerini açıklayarak trafiğe çıkacak sürücüleri uyardı.

"ZİNCİRSİZ ARAÇLARIN TRAFİĞE ÇIKMASINA İZİN VERİLMEYECEKTİR"

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Meteoroloji yetkilerinden alınan bilgiye göre; ilimizde aralıklarla devam eden kar yağışının yarın öğle saatlerine kadar etkili olması beklenmektedir. Trafikte yaşanan aksaklıkların önüne geçilebilmesi amacıyla başta TIR ve kamyonlar olmak üzere zincirsiz araçların trafiğe çıkmasına izin verilmeyecektir. Ayrıca, kar yağışının genel hayatı olumsuz etkilememesi amacıyla vatandaşlarımızın; zorunlu olmadıkça özel araçları ile trafiğe çıkmamaları, resmi makamlara ait duyuruları takip etmeleri, don ve buzlanma olaylarına karşı tedbirli olmaları, kural dışı ve trafik seyrini tehlikeye atıcı davranışlardan kaçınmaları, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları önem arz etmektedir."