Hava sıcaklıklarının ortalama 10 derece düşmesiyle birlikte İstanbul dahil Türkiye'nin önemli bir bölümü kar yağışı alacak. Sibirya üzerinden Balkanlara oradan da Türkiye ’ye gelecek olan soğuk ve kar yağışlı hava, pazartesiden itibaren Türkiye’yi etkisi altına alacak.

SICAKLIK 10-15 DERECE DÜŞECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne göre, hava sıcaklıkları da 10-15 derece düşecek. Özellikle Trakya için ağır bir kar yağışı bekleniyor.

Yetkililer ise pazar gününden itibaren sıcaklığın azalacağını, 9 Şubat’tan itibari ile kar yağışının etkili olacağını belirtiyor.

Meteorolojiye göre pazar, pazartesi, salı ve çarşamba günleri ülke genelinin tamamına yakını yağışlı geçecek. Perşembe günü kuzey ve doğu bölgelerde etkili olacak yağışlar etkisini azaltacak ancak soğuk hava etkili olmaya devam edecek. Yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar, Doğu Karadeniz kıyıları ve Akdeniz kıyı kesimleri ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların pazar ve pazartesi günleri Doğu Anadolu bölgesinin kuzey ve doğusunda yoğun kar, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu bölgesi ile Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli sağanak şeklinde olması bekleniyor.

PAZARTESİ:
Çanakkale, Balıkesir ve Bursa'da yağmur şeklinde başlayacak yağışların yoğun kar yağışı şeklinde devam edeceği, kıyı Ege'de kuvvetli sağanak yağmur görüleceği tahmin ediliyor.

SALI:
Kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışının İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Eskişehir, Kütahya, Afyon, Uşak, Manisa, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Karabük ve Isparta çevrelerinde etkili olması tahmin ediliyor. Doğu Akdeniz ile Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.
Rüzgarın pazartesi günü Akdeniz ile Doğu bölgelerimizde günbatısı ve lodosdan, Marmara ve Kuzey Ege'de yıldız ve poyrazdan kuvvetlenerek fırtına şeklinde eseceği, salı günü şiddetini Marmara, Batı Karadeniz ve Ege'de daha da artıracağı ve saatteki hızının 80- 110 kilometreye kadar ulaşağı tahmin ediliyor.

İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR'DE HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

İstanbul : Dün 10 derece olan hava sıcaklığı, pazar günü 7 dereceye düşecek. Pazartesi günü karla karışık yağmurla birlikte sıcaklık 5 dereceye düşecek. Salı ve çarşamba günü ise yoğun kar yağışı görülecek olan kentte sıcaklık 1 dereceye kadar gerileyecek.

Ankara : Başkentte cumartesi günü 12 derece olan hava sıcaklığı pazartesi günü kar yağışıyla birlikte 5 dereceye düşecek. Kar yağışı salı ve çarşamba günü de etkili olacak, sıcaklık da eksi 2 dereceye kadar düşecek.

İzmir : Kar yağışı haftaya İzmir’i de boş geçmeyecek. Hafta sonu yağmurun etkili olacağı kentte sıcaklık gündüz saatlerinde 12 ile 16 derece arasında değişecek. Kentte salı günü hava sıcaklığı hızlı bir düşüşle 2 dereceye düşecek ve 1 günlüğüne de olsa kar yağışı etkili olacak.