Şenol GEZER/İSTANBUL

İstanbul Polisi, canlı bomba saldırısı engellenen terör örgütü DHKP-C'ye bir darbe daha indirdi. Sultangazi, Bağcılar ve Esenler'de yuvalanan örgüt hücrelerine giren TEM Özel Tim, sokak çatışmaları için pompalı tüfek yığınağı yapan 3 militanı gözaltına aldı.

Alınan istihbaratlar doğrultusunda terör örgütü DHKP-C'nin kanlı sokak eylemlerine hazırlandığını belirleyen İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, yoğun bir takip başlattı. İstihbarat Şube Müdürlüğü'yle ortaklaşa yürütülen teknik ve fiziki izleme sonucu, Sultangazi, Bağcılar ile Esenler'de silah yığınağı yapılan 14 "hedef hücre" belirlendi. Provakatif eylem planı yapan militanların harekete geçtiğinini belirleyen TEM Şube yetkilileri, operasyon kararı aldı.

EŞ ZAMANLI BASKINLAR

Bugün, saat 02.30'da, Özel Harekat, Havacılık, Çevik Kuvvet ve ilçelere bağlı ekiplerin desteğinde "eş zamanlı" olarak Sultangazi, Esenler ve Bağcılar'daki hücrelere baskın düzenleyen TEM Özei TİM, DHKP-C'li 3 militanı yatağında gözaltına aldı. Evlerde saat 07.30'a kadar arama yapan dedektifler, sokak eylemleri için sipariş edilen 5 pompalı tüfek, 2500 fişek ve örgütsel dökümanlar ele geçirdi. Baskınlar sürerken Gazi Mahallesi, İsmet Paşa Caddesi'nde toplanan  yüzleri maskeli bir grup, zırhlı polis araçlarına taş attı.

FIRSATA DÖNÜŞTÜRDÜLER!

Yoğun güvenlik önlemi altında operasyonları tamamlayam TEM ekipleri, gözaltındaki militanları sağlık kontrolü için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Önceki hafta çatışmada öldürülen "DHKP-C'li canlı bomba" Günay Özarslan'ın cenazesini, sokak olayları için fırsata dönüştüren militanlar, Vatan Caddesi'ndeki TEM Şube'de sorguya alındı. Şüphelilerin, daha önce, "sıvı bomba" olarak bilinen molotoflu eylemlere katıldığı da öğrenildi.

Polis, IŞİD'in İstanbul'daki karanlık evlerine girdi!

Polis, IŞİD'in İstanbul'daki karanlık evlerine girdi!