İstanbul olağanüstü günlerinden birisini daha yaşandı. Zincirsiz trafiğe çıkan TIR'lar yüzünden TEM otoyolunda trafik durma noktasına gelirken, metrobüs seferlerinde de aksamalar yaşandı. Ara arteller kadar ana yollarda da sürücüler zaman zaman zor anlar yaşadı. Deniz ulaşımında da aksamalar meydana geldi. İstanbul'da "iş çıkışı" için kırmızı alarm verildi. AKOM'daki kriz merkezinde konuşan İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş son durum hakkında açıklamalarda bulundu. Topbaş, toplu taşıma seferlerini arttırdıklarını duyurdu.

İşte İstanbul'da kar çilesinden son gelişmeler....



TEM KAPANDI!

Bahçeşehir - Halkalı mevkiinde yolda kalan TIR'lar nedeniyle TEM, İstanbul-Ankara istikametinde trafiğe kapandı. Olay yerine sevk edilen kurtarma ekipleri yolu açmak için yoğun çaba sarfettiler.

METROBÜS SEFERLERİNDE AKSAMALAR YAŞANDI

İstanbul’da insanların kar yağışı nedeniyle kullanabildiği ender toplu taşıma araçlarından metrobüs seferleri de durdu. Yenibosna’da metrobüs yolunda meydana gelen kaza sonucu metrobüs seferleri çift yönlü olarak durduruldu. Kaza giderilmesine rağmen metrobüs seferlerinde aksamalar yaşandı.



Sabah saatlerinde Dolmabahçe'den Taksim yönüne çıkışta kar nedeniyle yolda araçlar kaldı. Bu nedenle oluşan trafik Bomonti-Dolmabahçe tünelini de vurdu. Tünelde saatlerce araç içerisinde bekleyenler, trafik açılmayınca tüneli yürüyerek geçti.

E-5 VE TEM'DE YOĞUNLUK VAR ZİNCİR ZORUNLU HALE GELDİ

İstanbul Valiliği yoğun kar yağışı nedeniyle araçların zincir takmasının zorunlu hale geldiğini duyurdu. Açıklamada "Meteoroloji yetkilerinden alınan bilgiye göre; ilimizde aralıklarla devam eden kar yağışının yarın öğle saatlerine kadar etkili olması beklenmektedir. Trafikte yaşanan aksaklıkların önüne geçilebilmesi amacıyla başta TIR ve kamyonlar olmak üzere zincirsiz araçların trafiğe çıkmasına izin verilmeyecektir. Ayrıca, kar yağışının genel hayatı olumsuz etkilememesi amacıyla vatandaşlarımızın; zorunlu olmadıkça özel araçları ile trafiğe çıkmamaları, resmi makamlara ait duyuruları takip etmeleri, don ve buzlanma olaylarına karşı tedbirli olmaları, kural dışı ve trafik seyrini tehlikeye atıcı davranışlardan kaçınmaları, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları önem arz etmektedir." denildi.


"EĞER BUGÜN ÖĞRENCİ SERVİSLERİ YOLA ÇIKSAYDI..."

Vali Şahin, okulların bugün tatil olmasına rağmen belirli noktalarda ulaşımda yaşanan aksaklıklar için de "Bugün yoğun bir tipi yaşıyoruz. Bu tipi zaman zaman görüş mesafesini düşürüyor ve zaman zaman da buzlanma yapıyor. Trafik kazalarının bir kısmı bu nedenle meydana geldi. Trafikte bunların oluşturduğu bir tıkanıklık da oluyor. Eğer bugün öğrenci servisleri de yola çıksaydı öyle zannediyorum ki yaşadığımız zorluk biraz daha artmış olacaktı" ifadelerini kullandı.

"TOPLU TAŞIMADA SEFER SAYILARINI ARTIRDIK"

Kadir Topbaş ise vatandaşların ulaşımda aksaklıklar yaşamaması için toplu taşıma araçlarında sefer sayılarını artırdıklarını söyledi. Vatandaşları toplu taşıma araçlarını kullanmaları yönünde uyarılarda bulunan Topbaş "Bu yoğun ve baskın, zaman zaman görüş mesafesinin 5 metreye kadar düştü tipi halinde vatandaşlar mümkün mertebe toplu taşıma araçlarını kullansınlar. Hatta gerek duyulmadığı müddetçe dışarıya çıkmamalarını özellikle ifade etmek istiyorum" diye konuştu.