ANKARA VE İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL

Başkent Ankara ve İstanbul'da önceki gün başlayan kar yağışı ve fırtına nedeniyle okullar bir gün tatil edildi. Türkiye'nin bir çok yerinde de eğitime 1 gün ara verildi. İşte yurtta kar bilançosu;

İstanbul Hadımköy'de yoğun tipi nedeniyle meydana gelen kazada ise Suriye uyruklu bir kişi hayatını kaybetti. İstanbul’da önceki gün başlayan kar yağışı akşam saatlerinde etkisini artırdı. Bunun üzerine İstanbul Valiliği, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada ilk ve orta dereceli okulların yoğun kar yağışı nedeniyle bugün tatil edildiğini duyurdu. Bugün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel de idari izinli sayılacak. Ankara’da da gece okulların 1 gün tatil edildiği açıklandı.

İSTANBUL'DA KAR GECE ETKİSİNİ ARTTIRDI

TEM Otoyolu İSTOÇ mevkinde aniden bastıran kar yağışı ve tipi nedeniyle oluşan buzlanma sonucu bazı araçlar yolda kaldı. Gece saatlerinde kar yağışının şiddetlenmesi üzerine beyaza bürünen yolda kar lastiği olmayan bazı araçlar yolda kaldı. İlerlemekte zorlanan ağır tonajlı TIR’lar da yolda durmak zorunda kaldı. Yoldaki buzlanma nedeniyle TIR sürücüler araçlarını tekrar hareket ettirmekte zorlandı. Bunun üzerine sürücüler çareyi zincir takmakta buldu. Yolda kalan araçlar nedeniyle yol kısa süreli trafiğe kapanırken, buzlanmanın yaşandığı bölgeye gelen trafik ve belediye ekipleri kısa sürede tuzlama çalışmalarına başladı. Tuzlama çalışmasının mahsur kalan onlarca araç yollarına devam etti.
Yolda kalan bir TIR sürücüsü kar olduğundan dolayı patinaj yaptığını söyledi.

ANKARA'DA GECE KAR ÇİLESİ

Ankara'da dün öğle saatlerinde başlayan kar yağışı gece saatlerinde etkisini artırdı. Yoğun kar yağışı nedeniyle sokaklar ve caddeler beyaza bürünürken araçlar ara sokaklarda ilerlemek güçlük çekti.

 

 

FIRTINA VE DEV DAVGALAR

Türkiye’nin hemen her bölgesi özellikle dünden itibaren yoğun kar yağışı ile boğuşurken, Marmara, Ege ve Batı Karadeniz’de de fırtına günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Hızı saatte 80 kilometreye ulaşan fırtına sebebiyle İstanbul-Bandırma deniz otobüsleri ve deniz uçağı seferleri iptal edildi. Dev dalgalar sebebiyle Balıkesir Bandırma Limanı ‘durdu’. Düzce, Akçakoca’da ve Bartın’ın Amasra’da dalga boyu 6 metreyi buldu.

UÇAK SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Kar İstanbul’da Kartal, Maltepe, Sancaktepe ve Çamlıca’da etkili oldu. Zaman zaman tipiye dönen kar yağışı nedeniyle mesai saati bitiminde trafikte yoğunluk yaşandı. Türk Hava Yolları, Atatürk Havalimanı’ndan iç ve dış hatlarda 83 seferini iptal etti.

ŞEHİRLERARASI YOLLARDA ULAŞIM SAĞLANAMIYOR 

Afyonkarahisar’da dün gece başlayan ve 24 saattir aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle şehirlerarası yollarda ulaşımda aksamalar meydana geliyor. Afyonkarahisar- Denizli karayolu Dinar İlçesi’nden, Afyonkarahisar- Kütahya karayolu ise 20’nci kilometreden itibaren kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Yer yer maddi hasarlı trafik kazalarının yaşandığı yollarda, ekipler kar küreme ve tuzlama çalışması yürütüyor. Kapalı yollar haricinde kar lastiği ya da zincir bulunduran araçların geçişine kontrollü olarak izin verilirken, ağır tonajlı araçların geçişine izin verilmiyor.

EKİPLER HAZIR BEKLİYOR

Gece boyunca devam etmesi beklenen kar yağışına karşılık AFAD’ın yanı sıra 20 kişilik AKUT ekibi de yolda mahsur kalan vatandaşlara yardım etmek amacıyla Afyonkarahisar- İzmir karayolundaki Dumlupınar rampası, Afyonkarahisar- Ankara karayolundaki Köroğlu Beli ve Afyonkarahisar- Antalya karayolundaki Damlalı Boğazı’nda hazır bekletiliyor. Ekiplerin yolun tamamen kapanması durumunda sürücülere gıda yardımında bulunacağı bildirildi. Diğer yandan, trafik ekiplerinde görevli personelin izinleri iptal edildi. Yol durumu normale dönene kadar tüm birimlerin görevde kalacağı belirtildi.

 

Türkiye'de kar yağışı ve soğuk hava dalgası sebebiyle birçok ilde okullar tatil edildi. İşte o iller...

DENİZLİ MERKEZDE VE 6 İLÇEDE OKULLAR TATİL

Denizli'de yoğun kar yağışı nedeniyle merkezde ve bazı ilçelerde ilk ve orta dereceli okular bugün tatil edildi. Bugün kar yağışının ardından Buldan, Babadağ, Kale, Honaz ve Çameli ilçeleriyle, Çivril'in Özdemirci Mahallesi'nde ilk ve orta dereceli okullar bugün (Çarşamba) tatil edildi. Kar yağışının devam etmesi üzerine Denizli kent merkezinde de ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi.

KONYA'DA İKİ İLÇEDE OKULLAR BUGÜN TATİL

Konya’nın Taşkent ve Derebucak İlçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda bugün eğitime ara verildi. Konya Milli Eğitim Müdürlüğü, Taşkent ve Derebucak ilçelerinde dün geceden bu yana aralıksız süren kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların 1 gün olmak üzere bugün tatil edildiğini açıkladı.

 

AFYONKARAHİSAR'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Afyonkarahisar Valiliği, dün akşam saatlerinde başlayan ve etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle 11 Şubat Çarşamba günü Afyonkarahisar merkez ile merkeze bağlı köy ve beldelerde okulların 1 gün tatil edildiğini açıkladı. İlçelerde eğitime ara verilip verilmeyeceğiyle ilgili kararın kaymakamlıklar tarafından verileceği belirtildi. Ayonkarahisar'dan geçen şehirlerarası karayollarında ulaşımdaki aksamalar devam ediyor. Kayan araçlar nedeniyle yollar kapanırken, kısa süre önce Kütahya- İstanbul karayolunun da kar yağışı sonucu trafiğe kapatıldığı belirtildi. Ekiplerin yolun açılması için aralıksız çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi. Şehirlerarası yolların tedbir amacıyla kapatılıp kapatılmayacağına da Afyonkarahisar Valiliği'nce oluşturulan kriz merkezinin karar vereceği bildirildi.

 

ÇANAKKALE ÇAN'DA EĞİTİME BİR GÜN DAHA ARA VERİLDİ

Çanakkale'nin Çan İlçesi'nde, kar yağışı nedeniyle eğitime Salı gününden sonra Çarşamba günü de bir gün tatil edildi. Çanakkale'de etkisini arttıran yoğun kar yağışı nedeniyle ilçede eğitime Salı gününün ardından Çarşamba günü de bir gün ara verildi. Çan Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada "İlçemizde olumsuz hava koşulları sebebiyle tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarının 11 Şubat 2015 Çarşamba günü de 1 gün daha tatil edilmesine karar verilmiştir" denildi. Öte yandan ilçede belediyeye bağlı ekipler karayollarına görevlileriyle birlikte yağışın fazla olduğu ana arterler ve şehir giriş çıkışlarında kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ayrıca ilçede kar yağışı nedeniyle 15 köy yolu trafiğe kapandı. Bölgede kar yağışı devam ediyor.

 

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ'NDE ZORUNLU TATİL

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesinde, olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bugün ara verildiği bildirildi. KOÜ Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Umuttepe Yerleşkesi'nde yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle 11 Şubat Çarşamba Tıp Fakültesinde eğitime ara verildiği ifade edildi.

BİLECİK PAZARYERİ İLÇESİ'NDE OKULLAR TATİL

Bilecik merkeze bağlı köylerde taşımalı sistemle eğitim gören öğrenciler ile Pazaryeri ilçesinde, olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bugün ara verildi. Kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle kent merkezine bağlı köylerde taşımalı eğitim gören öğrenciler ile Pazaryeri ilçesinde tüm okullarda 11 Şubat Çarşamba eğitime ara verildi.

BURDUR'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Burdur'da olumsuz hava şartları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. Burdur Valiliğinden yapılan açıklamada, kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle il genelinde ilk ve orta dereceli okullarda 11 Şubat'ta eğitime ara verildiği kaydedildi.

DENİZLİ'DE BAZI İLÇELERDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Denizli'de, kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle bazı yerlerde eğitime ara verildiği bildirildi. Denizli Valiliğinden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşullarının devam etmesi nedeniyle Babadağ, Baklan, Buldan, Bozkurt, Çal Çameli, Çardak, Çivril'in Özdemirci Mahallesi, Güney, Kale, Honaz, Merkezefendi ile Pamukkale ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretime 11 Şubat Çarşamba ara verilmesinin uygun görüldüğü belirtildi. Açıklamada ayrıca, söz konusu uygulamanın geçerli olduğu yerleşimlerde aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

KIRIKKALE'DE OKULLAR 1 GÜN TATİL EDİLDİ

Kırıkkale'de yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle okulların bir gün tatil edildiği açıklandı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, sabah saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve ilçelerde ilk ve orta dereceli okulların 11 Şubat Çarşamba tatil edildiği duyuruldu.

KÜTAHYA'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Kütahya merkez ile Tavşanlı ilçesinde taşımalı eğitim veren, diğer ilçeler de ise tüm okullarda eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. Kütahya Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle köylerden gelerek merkez ve Tavşanlı ilçesinde taşımalı eğitim gören öğrenciler ile diğer ilçelerdeki tüm ilk ve orta dereceli okulların 11 Şubat Çarşamba tatil edildiği belirtildi.

BALIKESİR'DE DE OKULLAR TATİL

Balıkesir genelinde devam eden yoğun kar nedeniyle okullar 1 gün süre tatil edildi. Balıkesir'de okullar 1 gün süre ile tatil edildi. Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle, temel eğitim, orta öğretim kurumları ile yaygın, özel öğretim ve özel eğitim kurumları 11.02.2015 Çarşamba günü 1 gün süre ile tatil edilmiştir" denildi. Öte yandan kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ve hamilelerin de 1 gün idari izinli sayılacağı öğrenildi.