Şenol GEZER / İSTANBUL

İSTANBUL Polisi, dünyanın dört bir yanında vahşetlere imza atan ve milyonlarca insanı evsiz bırakan radikal dinci örgütlere destek veren karanlık hücrelere operasyon düzenledi. Eylem hazırlığı yaptığı belirlenen 5 militan gözaltına alındı.



MİT ve EGM İstihbarat Daire Başkanlığı'ndan gönderilen bilgileri değerlendiren İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, "şafak vakti" harekete geçti.

Pendik, Bağcılar, Esenler, Sultanbeyli, Esenyurt ve Sultangazi ilçelerinde önceden belirlenen çok sayıda adrese "eş zamanlı" olarak giren TEM ÖZEL TİM, 5 şüpheliyi gözaltına aldı. Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda döküman ile ekektronik veriye el konuldu.

SORGUYA ALINDILAR

Baskınlara Özel Harekat, Çevik Kuvvet ve Havacılık Şube ekipleri de destek verdi. Ummadıkları bir anda kasklı, çeşil yelekli timleri karşılarında bulan radikal dinci örgüt yandaşları, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki sağlık kontrollerinin ardından Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sorguya alındı. Baskınların ara vermeden devam edeceği öğrenildi.