Veli TOPRAK

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, Ankara’daki Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) merkez kampüsünde yaşanan mescit tartışmalarıyla ilgili ilginç bir açıklama yaptı. Üstün, ODTÜ’yü eleştirmek için “Buradan YÖK’e sesleniyorum. ODTÜ’nün kontenjanlarını artır, Anadolu evlatları bu üniversiteye girebilsinler. Oraya sadece elit, tuzu kuru, kaymak tabakanın çocukları gelmiş, böyle bir kültür oluşmuş, bu kültürü güya bozmak istemiyorlar” dedi.


“O ARAZİYE 4 ÜNİVERSİTE SIĞAR”


AKP’li Üstün’ün dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer alan ODTÜ için “Kaymak tabakanın okuduğu üniversite” benzetmesinde bulunması sosyal medyada yüzlerce yoruma yol açtı. Üstün’ün sözleri AKP’de de tepki çekti. Çünkü kabine başta olmak üzere hem AKP hem de Saray’da üst düzey görev yapan onlarca ODTÜ mezunu var. Halen kabinede yer alan üç bakan ODTÜ’den mezunu... Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ODTÜ mezunu... Yine eski bakanlardan AKP Ankara Milletvekili Ali Babacan da ODTÜ’de okuyan isimlerden.


VARANK DA ODTÜ’LÜ


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Danışmanı Mustafa Varank da ODTÜ mezunu. Pollmark Araştırma’dan aktif siyasete atılan Ankara Milletvekili Ertan Aydın da ODTÜ mezunu AKP’lilerden. Siirt Milletvekili Yasin Aktay, Başbakan Davutoğlu’nun Başdanışmanı Hatem Ete de bu üniversiteden mezun oldu. AKP’li eski vekiller Hilmi Güler, Cahit Bağcı, Ruhi Açıkgöz de yine ODTÜ kökenli olan isimlerden.