AKP Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşcu, bu kez ziraat mühendisi eşi Lütfi Babuşcu'nun lale üretimiyle gündeme geldi. Babuşcu çiftinin Balıkesir'in Karesi ilçesine bağlı Tatlıpınar'daki arazilerde yetiştirilen çeşitli endemik bitkiler ile laleleri, AKP'li belediyelere sattığı öne sürüldü.

İddiaları twitter üzerinden yalanlayan Tülay Babuşcu, bu iddiaları öne süren kişiler hakkında hukuki mücadele başlatacaklarını söyledi.

AKP Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşcu'nun sosyal medya hesabından yaptığı "600 yıllık imparatorluğun 90 yıllık reklam arası sona erdi" paylaşımına tepkiler sürüyor. AKP'li Babuşcu bu sefer de eşi Lütfi Babuşcu'nun yatırımlarıyla gündeme geldi.

Ziraat mühendisi olan ve kuyumculuk yapan Lütfi Babuşcu'nun, Balıkesir'in büyükşehir olmasıyla mahalleye dönüşen, memleketi Tatlıpınar Köyü'nde kurduğu Lalesan Çiçekçilik Limited Şirketi'yle, Osmanlı lalesi ve kardelen gibi çeşitli endemik bitkileri ürettiği öğrenildi.

Tatlıpınar Mahallesi ile Söbücealan Mahallesi arasındaki bazı araziler ile mahallenin Balıkesir yönünden girişindeki arazilerde yetiştirilen çiçek ve bitki türlerinin, yine köydeki soğuk hava depolu tesiste işleyerek ihraç edildiği kaydedildi.

Üretilen çiçek ve bitki türlerinin başta Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyeleri olmak üzere AKP'li belediyelere satıldığı da gündeme getirildi. İddiaları twitter üzerinden yalanlayan Tülay Babuşcu, milyonlarca liralık lale satışının gerçek dışı olduğu ve bu iddiaları öne süren kişiler hakkında hukuki mücadele başlatacaklarını söyledi.

AĞIL YATIRIMI

Mahalledeki vatandaşlar, Lütfi Babuşçu'nun ayrıca Merinos Safkan Damızlık Limited Şirketi ile Tatlıpınar girişinde özel koyun ırklarının üretilmesi ve geliştirilmesi için Merinos Damızlık Ağılı'nı kurduğunu söyledi. Bu yatırımının yüzde 37.5'inin Avrupa Birliği fonundan, yüzde 12.5'inin de devlet katkısıyla sağlandığı öğrenildi.