Bora ERDİN

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın gözlerden uzak yaşayan ve son fotoğrafı 2001 yılında çekilen oğlu Burak Erdoğan el ayak çekildikten sonra sandığa gidip oy kullandı Erdoğan’ın bütün aile fertlerinden sonra sandığa giden Burak Erdoğan’ı sadece SÖZCÜ fotoğrafladı

TRT İstanbul Radyosu Sanatçısı Sevim Tanürek’in ölümüne neden olan kaza ile gündeme gelen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Ahmet Burak Erdoğan, 23 Şubat 2001’deki düğününden sonra ilk kez SÖZCÜ tarafından görüntülendi. İstanbul Üsküdar’da Saffet Çebi İlkokulu’na gidip oy kullanan Burak Erdoğan, koruma polisine ait Passat marka araçla okula geldi. Aracın ön koltuğundan inen Erdoğan hızla sandığa gitti. İşte ayrıntılar:



EL AYAK ÇEKİLİNCE OY KULLANDI

Sabah saatlerinde Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak ve eşi AKP’den milletvekili seçilen Berat Albayrak sandığa ilk gelenler oldu. Sandığa daha sonra Tayyip Erdoğan’ın kardeşi Mustafa Erdoğan, eşi Fatma ve iki kızı geldi. Erdoğan’ın eniştesi Ziya İlgen de eşi ve çocukları ile okuldaydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye ile oylarını kullandıktan sonra okul çevresinden tüm gazetecilerin ayrılmasından sonra Burak Erdoğan oy kullanacağı okulun önünde araçtan indi. 3266 numaralı sandığı tek koruması ile gelen Burak Erdoğan oyunu hızlıca kullanıp sandıktan uzaklaştı. On dört yıl önce çekilen fotoğraflara oranla kilo aldığı gözlenen Erdoğan oldukça sağlıklı görünüyordu.

“GEMİCİK” İŞİ BURAK’LA BAŞLADI

Tayyip Erdoğan’ın oğlu Burak Erdoğan gemi işine ilk giren aile ferdiydi. Şu an her ne kadar eniştesi, amcası ve kardeşi bu alanda büyüyor olsa da 2002 yılında aldığı Safran 1 isimli gemi olay olmuştu. Dönemin başbakanı Erdoğan, Safran 1 için; “gemicik” demişti. Ahmet Burak Erdoğanş ortağı Mecit Mert Çetinkaya ile kurduğu MB Denizcilik şirketi ile gemi sayısını altıya çıkardıktan sonra bu yıl tüm ortaklarından ayrıldı.

Oğluna 220 bin dolar ve 55 bin mark borcu vardı


Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, AKP Genel Başkanı olarak kendi el yazısıyla verdiği 10 Eylül 2001 tarihli mal bildirimine göre oğlu Burak Erdoğan’a 220 bin dolar ve 55 bin mark borçluydu. Burak Erdoğan’ın genç yaşında sahibi olduğu paranın kaynağı ise düğününde takılan 29 kilo 139 gram altındı. Bu altınlar 23 Temmuz 2001’de Asgold Kuyumculuk tarafından paraya çevrilmişti. Satılan altınlar karşılığında Burak Erdoğan’a 262 bin TL verilmişti.