Yurdun büyük bölümünü etkisi altına alan yoğun kar yağışı ve tipi yüzünden birçok ilde eğitime ara verildi.

İşte eğitime ara veriler iller

İSTANBUL

İstanbul Valiliği, kar yağışının etkisini artırması ve don olayı beklendiğinden, yarın okulların tatil edildiğini açıkladı. Valilik'ten yapılan açıklamada, şöyle denildi: "Meteoroloji yetkilerinden alınan bilgiye göre; ilimizde aralıklarla devam eden kar yağışının bu gece ve çarşamba günü etkisini artırması ve don olayı beklenmektedir. Valiliğimizce öğrencilerimizin herhangi bir risk ve mağduriyetle karşılaşmamaları için anaokulu, ilkokul, ortaokul, liseler ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime 18 Şubat Çarşamba günü 1 (bir) gün ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaktır.

Ayrıca, İstanbul ilinde mevcut kar yağışının olumsuz etkilerine karşı ilgili kurum ve kuruluşlar gerekli tedbirleri almaları konusunda Valiliğimizce uyarılmıştır.
Yağan kar yağışının genel hayatı olumsuz etkilemesi, ulaşım hizmetlerinde ve trafikte oluşturulacağı güçlükler göz önünde bulundurularak, vatandaşlarımızın;
-Zorunlu olmadıkça özel araçları ile trafiğe çıkmamaları,
-Trafiğe çıkan araçların mutlaka zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları,
-Kuraldışı ve trafik seyrini tehlikeye atıcı davranışlardan kaçınmaları, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları,
-Görülebilecek don ve buzlanmaya karşı tedbirli olmaları ve resmi makamlara ait duyuruları takip etmeleri önem arz etmektedir."

NİĞDE

Nİğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, merkez ile bağlı köy ve beldelerin yanı sıra tüm ilçelerde, olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

SAKARYA

Sakarya'nın bazı ilçelerinde kar yağışı dolayısıyla eğitime ara verildi. Alınan bilgiye göre, İlçe Hıfzısıhha Kurulu kararlarıyla, Adapazarı, Akyazı, Erenler, Hendek, Karapürçek, Arifiye, Karasu, Serdivan, Söğütlü ve Sapanca'da okullar bugün tatil edildi. Ferizli, Pamukova ve Kocaali ilçelerinde taşımalı eğitim yapılan okullar ile Geyve ilçesindeki köy okullarında da eğitime ara verildiği öğrenildi.

NEVŞEHİR

Nevşehir'de yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildiği bildirildi.

BALIKESİR

Balıkesir'de etkili olan kar yağışı nedeniyle merkez ilçeler ile Susurluk'ta eğitime bir gün ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Balıkesir'in bazı ilçelerinde kar yağışı ve fırtına etkisini sürdürüyor.
Olumsuz hava şartlarının etkisiyle ulaşımda yaşanan aksamalar nedeniyle merkez ilçeler Karesi ve Altıeylül ile Susurluk'ta bugün ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. Balya, Gönen, Bandırma ve Manyas ilçelerinde de bugün eğitime bir gün ara verilmişti.

 

 

DÜZCE’DE OKULLARA KAR TATİLİ

Düzce Valiliğinin aldığı kararla il genelinde okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

Düzce Valiliği Basın ve halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, yoğun kar yağışı nedeni ile okullar 18 Şubat Çarşamba günü 1 gün süre ile tatil edildi. Ayrıca hamile ve engelli memurlar da 1 gün süreyle idari izinli sayılacak.

KONYA’NIN 9 İLÇESİNDE EĞİTİME KAR TATİLİ

Konya’nın 9 ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi.

Konya Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kış şartları nedeniyle Akşehir, Yunak, Kadınhanı, Akören, Ahırlı, Doğanhisar, Derbent, Tuzlukçu ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okulların 18 Şubat Çarşamba günü bir gün, Ilgın ilçesinde ise Çarşamba ve Perşembe günü 2 gün tatil edildiği bildirildi. Bu ilçelerde kamuda görev yapan hamile ve engelliler ile malul gazilerin bir gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

ZONGULDAK

Zonguldak'ta da   kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi.

KASTAMONU

Kastamonu’nun 7 ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar bugün tatil edildi.

Kar, Kastamonu’nun ilçelerinde yaşamı olumsuz etkiledi. Abana, Bozkurt, Çatalzeytin ve İnebolu’da tüm ilk ve orta dereceli okullar, Doğanyurt ve Küre’de taşımalı eğitim yapan okullar kar yağışı nedeniyle bugün tatil edildi. Cide ise taşımalı eğitime 2 gün ara verildi.

Kar nedeniyle 324 köy yolu da ulaşıma kapandı. İl Özel idaresi ekipleri köy yollarını ulaşıma açmak için çalışma başlattı.

ORDU

Ordu’da kar yağışı nedeniyle bazı ilk ilçelerde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi.

Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde kar yağışının devam etmesi sebebiyle, Çamaş, Gürgentepe, Kabadüz ve Korgan ilçelerinin tamamında eğitime bir gün ara verildiği belirtildi. Yapılan açıklamada ayrıca Ünye’ye bağlı Pelityatak Ortaokulu, Çatalca İlkokulu ve Yeşilyurt İlkokulu ve Yenikent Mahallesi’nde bulunan ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün ara verileceği kaydedildi. Açıklamada tatil edilen yerler dışındaki tüm okullarda eğitim-öğretime devam edileceği aktarıldı.

SİNOP

Sinop’ta da kent merkezinde dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı, şehri kısa sürede karla kapladı. Kent merkezindeki kar yağışını gören çocuklar hemen sokaklara akın etti. İl merkezinde taşımalı eğitim gören okullar 2 gün süreyle tatil edildi.

 
Kar geri geldi!

 

Bingöl, Tunceli,Samsun ve Yozgat'ta da eğitimi kar yağışı nedeniyle ara verildi.