Uzun süredir Türkiye'nin gündeminde olan Kabataş yalanı seçimler yaklaşırken yine yandaş medyanın manşetlerine taşındı. Bugün "Kabataş saldırısı 52 saniyede oldu" manşetiyle çıkan Sabah gazetesi, "Polisin tek kamera kaydındaki incelemesi çirkin tacizi doğruladı" dedi.

MONTAJ ÇİZİM

Ancak ortada yine görüntü yoktu ve gazete manşetine bir Kabataş fotoğrafına montajlanmış çizim resmini koymuştu. Haberin detayında ise gazetenin sözünü ettiği görüntülerin Kanal D'de yayınlanan görüntüler olduğu anlaşıldı. Sabah gazetesi haberinde 20-30 kişilik bir grubun 52 saniye kadar Zehra Develioğlu'nun etrafında çember oluşturduğunu ve bu sırada tacizin gerçekleştiğini iddia etti. Soruşturmayı yürüten emniyet görevlilerinin aynı görüntüden yola çıkarak şu tespitte bulunduğunu yazdı:

"Grup birlikte hareket ediyor. 52 saniye boyunca da Develioğlu ve bebeğinin yanında bulunuyorlar. Sözlü ve fiziki taciz gerçekleşiyor. Sonra yine topluca ayrılıyorlar. Mağdurun beyanı ile görüntüler birleştirildiğinde burada bir arbede yaşandığı net bir şekilde ortaya çıkıyor."

Yani Emniyet tüm Türkiye'nin izlediği o görüntülerden "arbedeyi" ve "tacizi" "net bir şekilde" görmüştü!

Haberin devamında ise şu ifadelere yer verildi: "(...)Bu kişilerin tek tek ifadeleri alındı. Daha önce grubun, mağdurenin yanından geçip gittiği iddia edilmişti. Ancak 52 saniye boyunca grubun Develioğlu'nun yanında durduğu görüntülerle kanıtlanmış oldu. Böylece aylardır devam eden karartma kampanyası da boşa çıktı." Sabah gazetesine göre o görüntüler "kanıt"tı.

Görüntülerde Develioğlu'nun etrafındaki hiç kimsenin herhangi bir tepki vermediği, çevredekilerde de olağanüstü bir durum yaşanmadığı net bir şekilde görülüyor.

Oysa Develioğlu üzerine idrar yapıldığını, saldırganların üstü çıplak kişiler olduğunu, bebeğinin yerlerde sürüklendiğini, kendisine yardıma gelen yaşlı bir adamın da öldürülesiye dayak yediğini anlatmıştı. Sözü edilen yaşlı adam da hiçbir zaman ortaya çıkmadığı gibi, tacizi gösteren en küçük bir kanıt dahi bulunamadı.