KAMİL ELİBOL/ANKARA

15 kişiden oluşan Başkanlık Divanı üyeleri sosyal medyada sessizliğe bürünürken, bazı milletvekilleri Bahçeli'yi savundu. MHP’li vekillerin mesajlarına destekten çok eleştiri ve tepki gelmesi dikkat çekti.

MHP Genel Başkan Yardımcıları ve Genel Sekreteri seçim sonrası sesiz kaldılar. Sadece Genel Başkan Yardımcısı Mersin milletvekili Oktay Öztürk twitter hesabından, “Seçim güvenliğinin yetersizliği, korku, şantaj ve baskılarla geride bıraktığımız 1 Kasım seçimlerini, sonuçlarını şüphelerimiz ve itirazlarımız saklı kalmak kaydıyla saygı ile karşılıyoruz” mesajı attı.

BEDEL MESAJI


Adana Milletvekili Muharrem Varlı 3 Kasım’da “Biz bu davayı iktidar olmak için sevmedik, vatan için, millet için, bayrak için sevdik !!! Uğruna her bedeli de ödemeye hazırız..” diye tweet attı. 7 Haziran’dan sonra 1 Kasım’da da ikinci kez İstanbul 3. Bölgeden milletvekili seçilen iş kadını Arzu Erdem, “Devlet Bahçeli’nin evlatları, Türkmen Beyinin neferleriyiz biz. Rabbim birliğimizi, dirliğimizi bozmasın” diye Bahçeli’ye destek verdi.

KAHRAMAN KOMUTAN


Kocaeli 2. sıradan aday gösterilen ancak 7 Haziran’da olduğu gibi seçilme şansı bulamayan Lütfü Türkkan ise, Bahçeli’yi kastederek “Türklüğün büyük ülküsü için kahraman komutana dualar gönderiyorum. Rahat uyusun. Adımlarımızı attıkça kalbimizi yoran merdivenlerin üstündeymişiz gibi...Ne inmeye gücümüz var, ne de çıkmaya.. Bizde yaralar sarılmaz, saklanır” demesi manidar bulundu.

7 Haziran’da Manisa’dan milletvekili seçilen ancak 1 Kasım’da aday gösterilmeyen Zeynel Balkız ise “Muhalefet partileri açısından 1 Kasım seçimleri ciddi ve samimi bir muhasebe ve kendisi ile hesaplaşma içine girmelidir. Muhalefet, 13 yıllık bir iktidar yorgunluğu sonunda dahi tutum, davranış ve programları ile halkın ümidi haline gelmemiştir” dedi.