Türkiye dün gece tarihinin en hareketli saatlerine şahit oldu. Diyarbakır'dan kalkan savaş uçakları hem Suriye'deki IŞİD mevzilerini hem de Kuzey Irak'taki PKK kamplarına bomba yağdırdı.

PKK KAMPLARINA OPERASYONUN SONUCU?

IŞİD saldırılarında onlarca IŞİD teröristinin öldüğü birçok kaynak tarafından basına açıklandı. Ancak ne hükümet kanadından ne de Kuzey Irak'taki "yerel kaynaklar"dan PKK kamplarına yönelik saldırıya ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Bölücü örgüt PKK tarafından yapılan açıklamada da operasyonun "sonucuna" ilişkin bilgi verilmedi. Açıklamada sadece "Ateşkesin anlamı bitmiştir" denildi.

İstihbarat milisten infaz Kandil'den

İstihbarat milisten infaz Kandil'den


 

YİNE SAZ MI ÇALDILAR?

Kandil başta olmak üzere Kuzey Irak'taki PKK kamplarına yapılan saldırıda örgüte verilen "zayiat"a ilişkin bir açıklamanın yapılmaması kafalarda soru işaretlerine neden oldu. Sonuncusu 2011 yılında yapılan PKK kamplarına yönelik hava saldırıları, geçmişte de hep tartışmalara neden olmuştu.

PKK'dan operasyon açıklaması

PKK'dan operasyon açıklaması

Bir çok askeri uzman, yapılan hava saldırılarının örgüte beklendiği zararı vermediğini geçmişte de defalarca önü sürmüşlerdi. Hatta bir uzmanın yaptığı "Kandil'e bomba yağar ama teröristler mağarada saz çalıp şarkı söyler" yorumu bile askeri literatüre "Kandil'e PKK saldırısı" tanımı olarak geçmişti.

Şimdi gözler bölücü örgüt PKK'nın yapacağını duyurduğu "geniş kapsamlı" açıklamada.

Dış basın Türkiye'nin ikinci dalga sınırötesi operasyonunu yazdı

Dış basın Türkiye'nin ikinci dalga sınırötesi operasyonunu yazdı



F-16'lardan sınır ötesi operasyon!

F-16'lardan sınır ötesi operasyon!