MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Afyonkarahisar mitinginde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu hedef aldı, "Kefenle siyaset yaptığını söyleyenler bizi anlayamaz"dedi. Mısır'ın devrik cumhurbaşkanı Mursi üzerinden Erdoğan ve Davutoğlu'nun duygu sömürüsü yaptığını kaydeden Bahçeli, "Şehadet istismarına başvuran zalimler milli duruşun yanından bile geçemezler" diye konuştu.

'6 Milyon işsize iş buldun da yabancılar kaldı'

'6 Milyon işsize iş buldun da yabancılar kaldı'


Bahçeli, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda günün ilk mitingini Afyonkarahisar'da gerçekleştirdi. Anıtpark önünde yaklaşık 10 bin kişiye konuşan Bahçeli, 7 Haziran seçimlerinin barış, huzur, olgunluk, güvenli ve demokratik yarış içinde geçmesine yönelik ümitlerini dile getirirken, siyasi partilere ve milletvekili adaylarına başarılar diledi.

'Erdoğan ve PKK bir suç ortaklığı oluşturdu'

'Erdoğan ve PKK bir suç ortaklığı oluşturdu'


19 MAYIS RUHU

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 96 yıl önce Samsun'dan milli mücadelenin ilk adımının atıldığını belirterek 19 Mayıs'a ilişkin "Samsun milli devletin yol haritası, asırların içinde kaynaşan aziz milletimizin heyecan ve haysiyet kaynağıdır. Bu kaynak kurumayacaktır. Bu kaynak yağmalanamayacaktır" değerlendirmesinde bulundu. Türkiye'yi tarihin gerisine düşürmeye kimsenin gücünün ve nefesinin yetmeyeceğini söyleyen Bahçeli, şunları söyledi:

"Afyonkarahisar'da hala taarruz ruhu vardır. Çünkü Afyonkarahisar'da hala cesaret, hamiyet ve fazilet yaşamaktadır. Gerekirse 93 yıl öncesinde olduğu gibi Kocatepe'ye tekrar karargah kurarız. Gerekirse Dumlupınar'a kadar aşkla koşar, fedakarlıkla namertlere kafa tutarız. Yetmezse soluğu İzmir'de alır, önümüze kattığımız ne kadar rezil, zillete düşmüş işbirlikçi, bölünmemizi bekleyen şiddet ve şekavet yuvaları varsa denize dökeriz. Dün yaptık, yine yaparız. Dün başardık, bir kez daha başarırız. Kefenle siyaset yaptığını söyleyenler bizi anlayamaz, Afyonkarahisar'ı özümseyemez. Mursi üzerinden duygu sömürüsüne yeltenen ve şehadet istismarına başvuran zalimler milli duruşun yanından bile geçemezler. Zira onların fıtratında vatan ve tarih sevgisi yoktur. Onların söz ve mizaçlarına Türkiye'nin hak ve çıkarları yansımamıştır. İşte bizim yürüyüşümüz bunlara karşıdır."

"İŞGAL ORDUSUNDAN FARKI YOK"

Ak Parti iktidarının 96 yıl önceki işgal ve istila kadrosundan hiçbir farkı kalmadığını savunan Bahçeli, Ak Parti ile beraber, karşılarında 1919'un küresel dayatmaların tekrar yeşerdiğini söyledi. Türkiye'yi, Sevr şartlarına götürmek için büyük bir saldırı ve kapsamlı operasyon yürütülmekte olduğunu iddia eden MHP lideri, şöyle devam etti:

"Hukuk ve adaletimiz siyasi tasallut ve yandaş hakimiyetindedir. Dürüst ve temiz yönetim arayışları rüşvet ve soygun çetesinin baskısındadır. Millet ve devletçe içinde bulunduğumuz durum özetle budur. Bu karanlık tablonun mimarı AKP'dir."

"BU KADAR HASARI YUNANLI VERDİ"

Haziran seçimlerinin Türkiye'nin acımasız bir sömürüden beslenen yaygın bir yoksulluğun, yolsuzluğun, işsizliğin sona ereceği tarih olacağını kaydeden Bahçeli, "AKP dönemi 20 gün sonra sona erecektir. Mutlu sona yalnızca 20 gün kalmıştır. AKP iktidarı ve beraberindeki şer ve menfaat çeteleri bir daha gelmemek üzere inşallah silinip gidecektir" dedi. Bahçeli, 'Vur de vuralım öl de ölelim' sloganlarıyla kesilen konuşmasına şöyle devam etti:

"Yürüdük yürüyeli, hainler korkuyor, rüşvetçiler siniyor, millet düşmanları telaşla sağa sola kaçışıyor. Ama nafile, kaçamayacak, kurtulamayacaklar; mutlaka yedikleri haram lokmalar burunlarından getirilecektir. Hakikaten tahribat büyüktür. Bu tahribattan bütün Türkiye gibi elbette Afyonkarahisar da ve üstelik fazlasıyla payına düşeni almıştır. Bu kadar ağır bir hasarı ancak 93 yıl önce kaçarken Karahisar'ı tahrip eden, Karahisarlıyı katleden Yunanlı verebilmiştir. Bugünkü yıkımın şiddetine baktığımızda manzara o yılları çağrıştırmaktadır."

GARABET VE REZALET BUNLARLA YAŞANDI

Afyonkarahisar'dan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yüklenen Devlet Bahçeli, "Kaçak siyaset yapan Erdoğan ve onun yörüngesine tutunmuş Davutoğlu'na göre, Türkiye'de, Cumhuriyet tarihinde yapılan hiçbir hizmet yoktur. Ne kadar eser ve hizmet varsa AKP ile olmuştur. Bu hizmetlerin ilkleri de hep AKP ile gerçekleşmiştir. Bunlara göre AKP ilklerin partisidir. Evet, doğrudur, Erdoğan ve Davutoğlu hep ilkleri gerçekleştirmiştir. Siyaset tarihimizde ne kadar garabet ve rezalet varsa ilk kez bunlarla yaşanmıştır" diye konuştu.

CUMHURAŞKANI ERDOĞAN'IN İLKLERİ

Ak Parti iktidarı döneminde ilk kez bir cumhurbaşkanının Anayasa'yı deldiğini, cumhurbaşkanının açıktan siyasi taraf tuttuğunu, yine ilk kez bir cumhurbaşkanının defalarca Anayasa suçu işlediğini, muhalefetle kavga ettiğini, kindarlığını, tahammülsüzlüğünü ispatladığını söyleyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İlk kez bir cumhurbaşkanı rejim ve sistemi rafa kaldırmak için hazine imkanlarıyla meydanlara inmiştir. İlk kez bir cumhurbaşkanı Türk milletini kafasında bölmüş, bölücü terör örgütüyle başkanlık pazarlığına oturmuştur. İlk kez bir cumhurbaşkanı asgari ücretin artırılması tekliflerine sinirlenmiş, kaçak ve karanlık saraya sizlerin helal rızkını saçmıştır. İlk kez bir cumhurbaşkanı haram yemiş, hıyanete göz kırpmış, rüşvetçileri korumaya almış, kişisel husumet içinde olduklarını kırmızı kitaba tehdit olarak yazdırmıştır" dedi.

"BAŞBAKAN SEROK OLDU"

Başbakan Davutoğlu'na ise, "İlk kez bir başbakan serok olmuş, doğuda başka, Afyon'da başka konuşmuş, fırıl fırıl dönmüştür. İlk kez bir başbakan kendi makamını ortadan kaldırmak için siyaset meydanlarına çıkmış, itibar ve saygınlığını yıkmıştır" sözleriyle yüklenen Bahçeli, Başbakan Davutoğlu'nun terbiye ve ıslaha bu kadar muhtaç düştüğünü iddia etti. Bahçeli, eleştirilerine şöyle devam etti:

"İlk kez bir cumhurbaşkanı ve başbakan millilikten bu kadar savrulmuş, ilk defa küresel cinayet projelerinin eteğine tutunmuşlardır. AKP israfta ilk, soygunda ustadır. AKP inkarda ilk, bölücülükte rakipsizdir. AKP terörle pazarlıkta ilk, bebek katiliyle diyalogda eşsizdir. AKP insan onurunu çiğnemede ilk, milli ahlakı köreltmede zirvedir. AKP Türkiye'ye kötülükte marka, Türk düşmanlığında ileri karakoldur. Biz hırsızlar hesap versin, karakola ve adliyeye gitsin diyoruz, onlar sandığa gidelim, millet karar versin diyorlar. Biz çözülmeye kapı açmayın, milleti birbirine düşüreceksiniz diyoruz, onlar güzel şeyler olacak, milli birlik ve kardeşlik canlanacak diyorlar. İlk defa ekonomi büyürken, işsizlik AKP döneminde artmıştır. İlk defa bir başbakan zam isteyen bir memura, 'IMF'yi ikna edin' demiştir."

Ak Parti iktidarları döneminde Türkiye'nin toplam borcunun 400 milyar doları aştığını, ithalatın patladığını söyleyen Bahçeli, "AKP de yabancı bir proje olup ithal edilmiştir. Erdoğan ve Davutoğlu, inanç istismarının yeniden maya tutacağını sanmaktadır" dedi.

BAHÇELİ, UŞAK'TA 10 BİN KİŞİYE KONUŞTU

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Afyonkarahisar mitinginin ardından Uşak'a geldi. Bahçeli için parti Genel Merkezi talimatı gereği, karşılama ve konvoy yapılmadı. Makam aracıyla miting alanına gelen Bahçeli, Cumhuriyet Meydanı'nda ki Atatürk Anıtı önünde yaklaşık 10 bin kişiye seslendi. Miting öncesi MHP Uşak Milletvekili adayları Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz, Gökhan Özoğul ve Muhammet Gür seçmene tanıtıldı. Halkın 19 Mayıs'ı kutlayarak konuşmasına başlayan, 'soykırım' olarak nitelediği 18 Mayıs 1944'de sürgün edilen Kırım Türkleri'ni hatırlatıp acılarını paylaştığını söyleyen MHP lideri Bahçeli, hükümete yüklendi.

'ÇÜRÜME VE KOKUŞMA, HER ALANA SİRAYET ETMİŞTİR'
MHP Lideri Bahçeli, AKP dönemini sert bir dille eleştirerek, şunları söyledi:
"Milletimiz Lozan öncesine döndürülmek istenmekte, Sevr şartları birer birer önümüze getirilmektedir. Milletimiz açısından çok sancılı ve önemli gelişmelerin yaşandığı geride kalan yıllar karanlık bir devir olarak anılacaktır. Bu dönemde; devlet yönetimi ve siyasal hayatımız yozlaşmıştır. Siyasi hesaplar milli menfaatlere tercih edilmiştir. Milli geleceğimiz, şahsi ihtiraslar için peşkeş çekilmiştir. Devlet kavramı ve kurumları yıkıma maruz kalmıştır. İlkesizlik erdem, taviz siyaset, talan ticaret olarak anılmıştır. AKP'den başlayan çürüme ve kokuşma, toplum ve devlet hayatımızın her alanına sirayet etmiştir. Bu, ahlaki değerlerimizi sarsan bir manevi çöküş sürecini de tetiklemiştir. AKP; Türkiye Cumhuriyeti devletinin milli güvenliğini, Türk milletinin milli birliğini, bekasını ve refahını, toplumsal huzur ve asayişimizi, çok ciddi ve ağır tehlikelerle karşı karşıya bırakmıştır. Cumhuriyetimizin temel değerleri ancak bir işgal gücünün verebileceği tahribata maruz kalmıştır."

'VAADLERİNİ YERİNE GETİRMEDİ' VURGUSU
AKP'nin zenginlik, refah, huzur vaatleriyle iktidara gelmesine rağmen sözlerini yerine getiremediğini söyleyen Bahçeli, "Peki sizlere soruyorum; AKP ile ekonomik sorunlarınız tükendi mi? AKP ile yoksulluğunuz azaldı mı? AKP ile yolsuzluklar ortadan kalktı mı? AKP ile emniyet ve asayiş arttı mı?" diye sordu. Mitinge katılanların 'Hayır' diye bağırması üzerine Bahçeli, "Bu cevabı alacağımı biliyordum. Emindim. Çünkü ülkemin neresinde bu ve benzer soruları sorsam her yerde ağız birliği görüyorum. İşte bu hayırlar Türkiye gerçeğinin sesidir. Bütün Türkiye yoksullaşmıştır. Bütün millet fukaralığa ve işsizliğe rehin bırakılmıştır. Herkes sıkıntıdadır. Yolsuzluk büyümüştür. Rüşvet devasa boyutlardadır. Hukuksuzluk korkunç seviyelerdedir. Kanunsuzluk kol gezmektedir. Kaçakçılık, kara para tacirliği ve hırsızlık prim yapmaktadır" dedi.

'FOTOKOPİ BAŞBAKAN'
Başbakan Davutoğlu'nu eleştiren Bahçeli, şöyle konuştu:
"Fotokopi başbakana bakarsak her şey iyiye doğru gitmekte, dünya AKP'nin başarısını alkışlamaktadır. Hal gerçekten böyle ise AKP zihniyetinin zenginlik ve kalkınma tabloları ile milletimizin gerçek yaşantısı arasındaki uçurumu nasıl izah etmek gerekecektir? Tamamen sıcak para ile beslenen, üretimin her geçen gün azaldığı, ithalatın arttığı bu ekonomik anlayışın mimarı AKP hükümetidir. Bilinmelidir ki, üretimin olmadığı bu basit çarkın sonu yoktur. AKP iktidarı ile ülkemiz; yağma ve sömürü döngüsüne mahkûm olmuştur. AKP zihniyeti 150 ay 2 gündür dış güçlerin elinde, avucundadır. Türkiye, AKP hükümeti ile açlıkla, adaletsizlikle, ahlaksızlıkla, ve asayişsizlikle karşı karşıyadır. Başbakan, özetlediğim bu kara tablonun milletimiz tarafından bilinmesinden korkmaktadır. Bu nedenle saçma sapan konuşmakta, Erdoğan'ın kişisel hedeflerine hizmet etmektedir. Başbakan başkanlık için çalışmaktadır. Başbakan yıkım için faaliyet halindedir. Başbakan kendi itibar ve saygınlığını gömmek için çırpınmaktadır. Davutoğlu, Erdoğan gibi yalan deryasında yüzmekte, olmayan başarı hikayeleriyle göz boyamaktadır. Milletimize sunduğu sahte cennetin altındaki karanlık Türkiye'nin ortaya çıkmasından korkmaktadır. Geleceğini pamuk ipliği ile bağladığı milletimizin gerçekleri görmesinden çekinmektedir. Davutoğlu akıbetinin farkındadır."

'VALİLER, KAYMAKAMLAR AKP'NİN MAŞASI GİBİDİR'
AKP'nin seçim çalışmaları kapsamında devlet kaynaklarını kullandığını söyleyip eleştiren Bahçeli, "Erdoğan'ı da korku dağları sarmıştır. Bu ikili AKP'nin sona geldiğini anlamışlardır. Bu nedenle devletin tüm imkan ve kaynakları AKP'nin seçim çalışmalarında kullanılmaktadır. Miting alanlarına parayla insan taşınmaktadır. Valiler, kaymakamlar AKP'nin maşası gibidir. Kamu araçları sivil plaka takılarak siyasi kampanyada kullanılmaktadır. Mukaddes değerlerimiz alçakça siyasete malzeme yapılmaktadır. İstanbul Maltepe'de olduğu gibi, camilerden kaçak elektrik hattı çekecek kadar AKP denge ve kontrolünü kaybetmiştir. Devlet televizyonu TRT, havuz medyası, kiralık kalem ve yorumcular gözü dönmüş gibi AKP propagandası yapmaktadır. Güdümlü anket şirketleri AKP'nin düdüğünü çalmaktadır. Yandaş işadamları aldıkları ihalelerin diyetini ödemektedir" diye konuştu.

'AKP İLE HDP SANKİ ROL PAYLAŞMIŞ GİBİDİR'

Provokasyonlara işaret eden Bahçeli, "Provokasyonlar sıklaşmış, parti binaları saldırıya uğramaya ve bombalanmaya başlamıştır. AKP ile HDP sanki rol paylaşmış gibidir. Seçimlere hile karıştırmak için AKP'nin karanlık odalarında saray talimatlı planlar yapıldığı her gün yazılıp çizilmektedir. Milli iradeyi gölgelemek, demokrasiye suikast düzenlemek için Erdoğan devreye girmiş, kurşun asker Davutoğlu'nu altından kalkamayacağı pisliğe bulaştırmak için harekete geçmiştir. Sandık güvenliği tartışmaya açılmıştır. Seçim sonuçlarını sisteme işleme ve müdahale etme yetkisi bulunan 81 ildeki UYAP personelinin tamamı görevden alınmıştır. Sandık risklidir, demokrasi tedirgindir, AKP ise ahlaksız ve arsızdır" dedi.

'BİZ SANDIKLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ'
Her oyun değerli olduğunu, sandıklar üzerinde yapılabilecek hilelere karşı uyaran Bahçeli, "AKP, demokrasinin er meydanını karartmaya ve sandık yolsuzluklarıyla sonuçları değiştirmeye teşebbüs ederse, bilsin ki dünyayı başlarına yıkarız. Bunun hesabını muhataplarından bir bir sorarız. Uşaklının oyuna leke sürdürmeyiz, tercihlerine haram ve hıyanetle kapkara kesilmiş elleri dokundurmayız. Biz sandıklara sahip çıkacağız. Biz demokrasinin arkasında olacağız. AKP sandıkla gelmişti, sandıkla gitmekten başka yolu da olmayacaktır" diye konuştu.

ERDOĞAN'IN MİTİNGLERİNİ ŞİKAYET ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın düzenlediği mitingleri eleştirip halka şikayet eden Bahçeli, şunları söyledi:
"Erdoğan, hazineyi adeta bölünme ve rejim tasfiyesi için seferber etmektedir. Yüzde 52 oy almış birisi olduğu için bunu kendisine hak görmektedir. Ve dahası, korsan mitinglerle baştan ayağa siyasete girmekte, Anayasa suçu işlemekten hiç mi hiç rahatsızlık duymamaktadır. Uşaklı kardeşlerim soruyorum sizlere; Erdoğan her gün karaborsa mitingleri düzenleyip muhalefete hakaret etmektedir; bir Cumhurbaşkanı'na bunu yakıştırıyor musunuz? Erdoğan taşıdığı görev itibariyle herkese eşit mesafede durması gerekmektedir; bir Cumhurbaşkanı'nın sınırları Anayasa'da çizilmiş yetkilerini aşmasını doğru buluyor musunuz? Tarafsızlık bağlamında şeref ve namus üzerine ettiği yeminleri sakız gibi çiğnemesini normal görüyor musunuz? Erdoğan milli iradeye sansür uygulamaktadır. Erdoğan demokrasiye ambargo uygulamakta, ahlakı izole etmektedir. Böyle bir Cumhurbaşkanı ne zaman görülmüştür? Böyle bir ülke yönetimine ne zaman şahitlik edilmiştir? Gerek Erdoğan, gerekse de Davutoğlu korkmaktadır. Nedeni ise Milliyetçi Hareket'in ayak sesleridir. MHP yükseldikçe, serok Ahmet'in ve 17-25 Erdoğan'ın uykuları kaçmaktadır. MHP güçlendikçe hainler şaşırmakta, melanetin siperlerine kaçmaktadır."
Geçim sıkıntısının yaşandığını, üreticilerin zor durumda olduğunu söyleyen Bahçeli, destek isteyerek şunları söyledi:
"Rüşvetçiler 12 yıl 6 ay 2 gündür iktidardadır. Buna son vermek için bizimle yürüyün. Soyguncular 12 yıl 6 ay 2 gündür keyif ve konfor içindedir. Buna engel olmak için bizimle yürüyün. Yolsuzluk, ihanet ve vurgun şebekelerinin 12 yıl 6 ay 2 gündür yediği önünde, yemediği ardındadır. Bu sefil israf ve hezimeti bitirmek için bizimle yürüyün. Biliyorsunuz, Ankara'ya sizlerin alın terinizden kesilen paralarla saray yaptılar. Bu kaçak ve karanlık saraya 1 milyar 370 milyon lira harcadılar. Buna da itibar dediler. İtibarı haramda aradılar. İtibarı soygunda buldular. İtibarsızlığı itibar olarak adlandırdılar. Yalan söylediler, utanmadılar. Allah'la kandırdılar, korkmadılar. İstismara taptılar, inkara saptılar, işbirlikçi ve iki yüzlü oldular. Beştepe Hanedanlığı kurarak zalimliğin sultasını sürdüler. Har vurup harman savurdular. Bir yanda rüşvet yediler, diğer yanda hukuku katlettiler. Bir yanda hazineyi boşaltılar, diğer yanda kasalarını doldurdular. 17-25 Aralık'ta suçüstü yakalandılar, ama darbe dediler. Görevini yapan hakim, savcı ve polislere saldırdılar, görevden aldılar, sürgüne ve cezaevine yolladılar. İşler sarpa sarınca, maske düşünce, kirli çamaşırlar birer birer dökülünce, 12 yıl bir ve beraber olduklarını paralel ilan ettiler."

VAADLERİNİ SIRALADI
CHP ile diğer partilere oy vermiş vatandaşlara seslenen ve "Bu kez birlikte yürüyelim" çağrısı yapan Bahçeli, kararsız seçmenden de oy istedi. Emeklilere Mart ve Eylül ayında 1400'er liradan 2800 lira emekli destek ödeneği vereceklerini söyledi. Askeri ücreti 1400 liraya çıkaracaklarını söyleyen Bahçeli, 100 liralık ulaşım desteği ile evi olmayanlar için 250 lira kira yardımı sözünü yineledi. Mazotta, gübrede, ilaçta, tohumda, yemde ve fidede ÖTV ile KDV'yi tamamen kaldıracaklarını belirten Bahçeli, mazotu 1 lira 75 kuruşa indireceklerini vurguladı. Üniversite sınavlarını da kaldıracaklarını söyleyen MHP lideri Bahçeli, üreticiden, işçiye, atama bekleyen öğretmenden evlenecek gençlere, intibak ve özlük haklarının iyileştirmesini isteyen kamu görevlilerine yönelik vaatlerini sıraladı.
Yaklaşık 40 dakika süren konuşmanın ardından Bahçeli, seçmenlere beyaz ve kırmızı karanfil attı. Bahçeli, mitingin ardından makam aracına binerek karayoluyla Ankara'ya hareket etti. (DHA)