Kamil ELİBOL/ANKARA

Kırşehir Kaman’daki evinden 8 Temmuz günü kaçan 18 yaşındaki Seçil T.’nin ‘’Canlı bomba olmak için’’ IŞİD’e katıldığı belirlendi. Türbanlı genç kız, ağabeyi S.T.’ye cep telefonundan mesaj attı ve ‘’Kendimi patlatıp şehit olacağım. Vallahi zafer İslam’ın” dedi.

Polis ve Jandarma, Seçil’in peşine düştü. Seçil T.’nin fotoğrafları 81 ile dağıtıldı. Baba İ.T. de Kaman İlçe Jandarma Komutanlığı’na başvurup, kızının “Afganistan’a kendi isteğimle şehit olmaya gidiyorum. Beni merak etmeyin” diye mektup bıraktığını söyledi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Seçil T.’nin fotoğraflarını tüm birimlerine göndererek, “Gördüğünüz yerde yakalayın, kendisini patlatmasına engel olun” emri verdi.

ŞEHİT OLACAĞIM MEKTUBU

MİT ve polisi alarma geçiren olay, baba İ.T.’nin Kaman İlçe Jandarma Komutanlığı’na yaptığı başvuru üzerine yaşandı. İ.T., kızı Seçil T.’nin 8 Temmuz 2015 günü, “Afganistan’a kendi isteğimle gidiyorum, şehit olmaya gidiyorum. Beni merak etmeyin” diye mektup bırakarak evden kaçtığını söyledi.

"İSDİAHAD YAPACAĞIM"

Kızının canlı bomba olmasından endişe duyan baba İ. T., yaptıkları araştırmada kızının otobüsle Ankara’ya gittiğini ve bir daha kendisine ulaşamadıklarını ifade etti. Kayıp kızın ağabeyi S.T.’de Jandarma’da ifade verdi.
Genç kızın 24 Aralık 2014’de “cihat” için Suriye’ye giden ve oradaki çatışmada hayatını kaybeden akrabası Bilal T.’nin ölümünden etkilendiği anlaşıldı. Seçil T.’nin ağabeyine, “Bilal abimi rüyamda gördüm. Bana gene isdiahad (kendini patlatma) yap diyordu” diye mesaj attığı saptandı.

DUYARLI OLUN

Tüm polis ekiplerine, bomba şüphesi uyandıran kişi, paket ve araçlar konusunda duyarlılığın arttırılması istenildi. “Şehir giriş ve çıkışları ile önemli güzergah, kavşak, cadde, sokak, terminal ve istasyonlarda yapılan uygulama/kontrollerde şüpheli şahıs ve araçlar üzerinde hassasiyet gösterin” talimatı verildi.

Suruç bombacısının kimliği kesinleşti

Suruç bombacısının kimliği kesinleşti