SÖZCÜ/ ANKARA -İki kadın vekile iktidar vekillerinin şiddet uyguladığını söyleyen Önder, “Bir daha hiçbir vekiliniz, hiçbir vekilimize kılıç mesafesinden fazla yaklaşmasın, pişman olursunuz” dedi. İşte Genel Kurul’da 150 AKP’li vekilin sessizce dinlediği o tehdit dolu konuşma:

İşte Meclis'teki kavganın görüntüleri

ÖZÜR DİLEYECEK: “Kısa ve öz konuşacağım, Mustafa Elitaş bizim çocukları öne sürdüğümüzü ve terörist olduğumuzu söyledi. Elitaş gelecek, grubumuzdan kamusal alanda özür dileyecek. ‘Dilemeli’ demiyorum, bakın ‘dileyecek’.

BAŞBAKAN SOR ‘TERÖRİSTLE NİYE GÖRÜŞTÜN’ DİYE: Kendisinin bakanı, Başbakanı, Cumhurbaşkanı onun bu değerlendirmesini taşımıyor olsa gerek, biz gittiğimizde her yerde terörist olarak değil seçkin, saygın, demokrat halk temsilcileri olarak muamele görüyoruz. Bu sözü bize değil, Başbakanına sorsun ‘sen bu teröristlerle niye görüşüyorsun?’ diye. Ona göre de haysiyetli bir tavır belirlemesini diliyoruz.

PİŞMAN OLURSUNUZ: Çocuklara kimin ne yaptığını, kendi Başbakanının ‘birinci gün polis burada hiçbir şey kullanmadı’ deyip, ikinci gün polis kurşunuyla katledilen çocuklarımızın hesabını önce kendi vicdanında versin. Son olarak, bir daha hiçbir vekiliniz, başta kadın arkadaşlarımız olmak üzere, hiçbir vekilimize şiddet amaçlı bir kılıç mesafesinden fazla yaklaşmayın, pişman olursunuz.”