CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun başbakan olması Türkiye'ye barış getirecektir, huzur getirecektir ama en önemlisi bu kan gölüne dönmüş Ortadoğu'ya barış getirecektir" dedi.

Battalgazi Belediyesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen CHP Malatya İl Danışma Toplantısı'nda konuşan Veli Ağbaba, 7 Haziran genel seçiminden CHP'nin ikinci parti olarak çıktığını belirtti.

Türkiye'nin gündeminde koalisyon tartışmalarının yer aldığını anlatan Ağbaba, "Öncelikle huzurlarınızda şunu söylemek istiyorum; Cumhuriyet Halk Partisi hiçbir partinin yedek lastiği olmayacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi, hiç kimsenin koltuk değneği olmayacaktır. Hangi koalisyonda yer alırsa alsın, hangi ortaklıkta yer alırsa alsın herkes bilsin ki Cumhuriyet Halk Partisi'nin şimdiye kadar savunmuş olduğu ilkeler hep en ön planda olacaktır. O ilkelerin olmadığı bir koalisyonda, ortaklıkta asla olmayacağımızı bütün Malatya'nın, bütün örgütümüzün bilmesini istiyorum" diye konuştu.

"AKP'siz bir koalisyon olması gerektiğini" savunan Ağbaba, partilerinin Türkiye için sorumluluk almaya hazır olduğunu  kaydetti.

Konuşmasında, Kobani'deki bombalı saldırılara da değinen Veli Ağbaba, terör örgütü DAEŞ'in Ortadoğu'yu kan gölüne çevirdiğini belirtti.

Türkiye'de koalisyonun kurulmasını isteyen Ağbaba, şunları söyledi: "Kemal Kılıçdaroğlu'nun başbakan olması gerekiyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nun başbakan olması Türkiye'ye barış getirecektir, huzur getirecektir ama en önemlisi bu kan gölüne dönmüş Ortadoğu'ya barış getirecektir. Kemal Kılıçdaroğlu'nun başbakanlığına, Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarına sadece ülkemizin ihtiyacı yok bölgenin de ihtiyacı var, dünyanın da ihtiyacı var. Bizim bu sorumlulukla hareket ettiğimizi bilmenizi istiyorum." (AA)

Böcek sinyalleri inaktif çıktı

Böcek sinyalleri inaktif çıktı