CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Tunceli mitinginde çok özel isimler de vardı. Mitingi en ön sırada gururla izleyen bu isimler Kılıçdaroğlu'nun amcası İbrahim Karabulut Halası Kıymet Karabulut ve dayısı Hasan Gündüz'dü. Amcası İbrahim Karabulut, Kendisine sürekli dua ettiklerini söylerken halası Kıymet Karabulut, " Seviyorum onu. Hızır yardımcısı olsun" dedi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun dayısı Hasan Gündüz de, " Televizyona çıktığı zaman biz havaya kalkıyoruz. Biz gece gündüz onun peşindeyiz. Türkiye'nin Başbakanı olacak. Türkiye'yi kurtarsın, bizi değil" diye konuştu. CHP lideri mitingin ardından gençlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Fotoğraf çekme taleplerini geri çevirmeyen Kemal Kılıçdaroğlu otobüse binip Elazığ mitingi için Tunceli'den ayrılırken halasını gördü. Otobüsü durduran Kılıçdaroğlu aşağı inip halasının elini öptü. Kılıçdaroğlu, " Onu seviyorum. Halam ellerinden öpüyorum. Bende büyük emeği var" dedi.

Demirtaş ilk kez açıkladı

Demirtaş ilk kez açıkladı


TUNCELİLERİN ORTAK İSTEĞİ; " İLK DERSİMLİ BAŞBAKAN"

Tunceli'de hava sıcak, şehir merkezine uzaktan bakıldığında görüntü pusluydu. Panzerler, TOMA'lar önlem için sokaklardaydı. HDP'li Tunceli Belediyesi'nin şehir merkezindeki elektronik panosunda HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın dile getirdiği, "Seni Başkan Yaptırmayacağız" sözleri yer alıyordu. Hemşehrileri de onu yakından görmek, destek vermek için miting yapacağı alanı doldurdu. " İncinsende incinme" yazılı pankartın yanında, Zazaca pankartlar, Berkin Elvan ve Deniz Gezmiş posterleri de dikkat çekti. Kemal Kılıçdaroğlu'nun zaman zaman konuşmalarında kullandığı babasının kendisine nasihatı olan " Sen doğru dur. Eğri belasını bulur" pankartı da kürsünün hemen arkasına asıldı. Miting alanının girişinde Tunceli'de dağ muzu olarak adlandırılan yöreye özgü 'Içkın' bitkisini satıldığı tezgahlar vardı. Satıcılar mitingin kendilerine bereket getireceğini söylerken mitinge katılanlanlar İlk Dersimli Başbakan özlemlerini dile getiriyordu. Yaşlı kadın ve erkekler, gençler ve hatta çocuklar hemşehrileri Kemal Kılıçdaroğlu'na olan sevgilerini dile getirmenin yanında onu 7 Haziran'dan sonra Başbakan olarak görmek istediklerini söylüyordu. Kemal Kılıçdaroğlu'nun dev bir resminin bulunduğu " Soyumuz, yolumuz, onurumuzdur. Pirin'e sahip çık" yazılı pankart her şeyi özetliyordu.

Çok affedersiniz Cumhurbaşkanı’na tepki olarak 'sırtımızı dönüyoruz'

Çok affedersiniz Cumhurbaşkanı’na tepki olarak 'sırtımızı dönüyoruz'


İŞTE TUNCELİ'NİN ÖNCELİKLERİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Tunceli'deki miting konuşmasını alanda yapılan bir ankete göre belirledi. CHP Genel Başkan Danışmanı Doç. Dr. Fatih Gürsul her miting öncesi alanın nabzını tutup Kılıçdaroğlu'na veriyor. Yani alanda bir anket yaptırıp, Genel Başkanın oradaki konuşmasında hangi konulara ağırlık vermesi gerektiğini belirliyor. Miting alanlarında bir saat öncesinde anket çalışması yaptıklarını ve o ilde hangi vaatlerinin tuttuğunu tespit ettiklerini söyleyen Gürsul, " Tunceli'de en fazla asgari ücretin 1500 lira olması vaadi tuttu. İkinci sırada teşaronlara kadro verilmesi, Üçüncü sırada emekliler, dördüncü sırada kredi kartı borçlarının yüzde 80'inin silinmesi son olarak da çiftçiye mazot" dedi. Kredi kartı borçlarının silinmesi vaadinin diğer illerde de düşük çıktığını söyleyen Gürsul, " Bunun sebebi de diğer vaatlerimize göre daha komplike olması, daha basit, daha anlaşılır " dedi.

TUNCELİ'DEN BAŞBAKAN İSTİYORLAR

Tunceli için hangi konulara önem verilmesi gerektiğini da mitingtekileri sorduklarını hatırlatan Doç. Dr. Fatih Gürsul, " Daha çok işsizlikle ilgili konuların genel başkandan birşeyler bekliyorlar. Artı Tunceli'den bir Başbakan istiyorlar. Anketlerde böyle sonuçlar çıktı" dedi. Gursul ayrıca Miting alanındakilerin yüzde 20'sinin 2011 seçimlerinde AKP'ye oy verdiğini, MHP'ye oy verdiğini söyleyenlerin yüzde 2.8,HDP'ye oy verdiğini söyleyenlerinde yüzde 15 olduğu bilgisini verdi. Her mitingden önce bu anketi yapıp genel başkana sunduklarını söyleyen Gürsul, " Asgari ücret en çok tutan vaatse genel başkan en çok ondan bahsediyor"dedi. DHA