Günü yağışlı geçiren Isparta'da, mitingden dakikalar öncesinde şiddetli yağmur etkisini kaybetti. CHP Lideri, geç kalmasına ilişkin “Kusura bakmayın. Hava koşulları uygun değildi. O nedenle uçak biraz fazla dolaşmak zorunda kaldı" dedi.

 

Isparta Hükümet Meydanı'nda yaklaşık 5 bin kişiye seslenen Kılıçdaroğlu, 7 Haziran'da sandığa gitmenin ötesinde bir şey daha istedi. “Sandığa giderken geçen seçimlerde şu veya bu nedenle CHP'ye oy vermemiş bir vatandaşımızı bulacaksınız" diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Ona şunu söyleyin, '13 yıl bir iktidara kredi açtık. 13 yıl önlerinde hiçbir engel yoktu. Ama 6 milyon işsiz, 17 milyon yoksul, 2 milyon Suriyeli, Suriyelilere harcanan 5.5 milyar dolar para, atama bekleyen 350 bin öğretmen, aylık geliri bin liranın altında olan 8 milyon emekli. Bunu yarattılar. Bu tablo 21'inci yüzyılın Türkiye'sine yakışmıyor. Bu tabloyu gel beraber değiştirelim. 'Nasıl değiştireceğiz. CHP çıkmış bir seçim bildirgesi hazırlamış. Toplumun bütün kesimlerine çözümlerini sunuyor. Ve onun Genel Başkanı diyor ki, 'Ben öyle 13 yıl istemiyorum sadece ve sadece 4 yıl için yetki istiyorum.' Demek ki, ikna edeceğimiz kişiye bunları anlatacağız."

'Bunlar benim eski maliyeci olduğumu unutuyor'

'Bunlar benim eski maliyeci olduğumu unutuyor'


 

YAŞANACAK TÜRKİYE

İktidarın söylediği rakamlara itiraz edemezken sadece “Parayı nereden bulacak?" diye bir eleştiri geliştirdiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Sözüm söz kaçak saraya bağlanan bütün hortumları keseceğim. Peki hortumları kestik parayı nereye vereceğiz? İşçiye, memura, emekliye, esnafa, çiftçiye vereceğim. Bu ülkede hiç kimse çıkıp ben yoksulum demeyecektir. Yoksulluğu tarihe gömeceğim" dedi.

Amacının yaşanacak bir Türkiye'yi inşa etmek olduğunu, bunun da yolunun refahı tabana yaymaktan geçtiğini belirterek konuşmasını sürdüren CHP Lideri, “Çatık kaşlı insanların gezdiği bir ülke istemiyoruz. İnsanlar hayatın her alanında güler yüzle gezecekler. Kavgadan hayır gelmez. Kavgayı bırakacağız. Yaşanacak Türkiye'yi beraber inşa edeceğiz" diye konuştu.

Refahı tabana yaymanın da yaratılan katma değeri hakça bölüşmekten, adaletle bölüşmekten geçtiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Biri yer biri bakarsa kıyamet ondan kopar. Hepimizin de yiyebileceği geçinebileceği bir Türkiye yaratmak zorundayız" sözleriyle konuşmasına devam etti.

CHP liderine 'topuz kebabı'

CHP liderine 'topuz kebabı'


 

İKTİDARI YUHALATMADI

Diğer siyasi partilerin aksine Isparta'nın sadece CHP'nin seçim bildirgesinde yer aldığının altını çizen Kılıçdaroğlu, “Dereboğazı sözü verdiler. Yapacağız dediler 13 yılda yapmadılar. Şimdi gelmişler hala yapacağız diyorlar. Yapmadılar, verdikleri sözleri tutmadılar" sözlerinin ardından yükselen 'Yuh' seslerini kestirdi. Kılıçdaroğlu, “Yuh çekmeyelim ama şunu yapalım, 'Sen 13 yıldır verdiğin sözü tutmazsan kusura bakma diyeceksiniz 7 Haziran'da benden size oy yok' diyeceksiniz" dedi.

 

O ELMASTAN BEN KÖYLÜDEN YANAYIM

Isparta'da da çiftçiye mazotu 1.5 liradan vereceklerinin altını çizen Kılıçdaroğlu, “Sen incide, yakutta, elmasta KDV ve ÖTV kaldırırken sana bir şey demedik. Ben de çiftçinin mazotundan KDV ve ÖTV'yi kaldırıyorum. Niye itiraz ediyorsun? Aramızda Ağrı Dağı kadar fark var. O elmastan ben köylüden, o pırlantadan ben mazot 1.5 liradan yanayım" diyerek konuşmasına devam etti.

Isparta'dan atama bekleyen öğretmenlere de kadro sözü veren Kılıçdaroğlu, “Çocuk öğretmen bekliyor, öğretmen öğrenci bekliyor ikisi buluşamıyor. Kim buluşturacak? CHP buluşturacak. Ferhat ile Şirin'in buluştuğu gibi öğretmen ve öğrencisini buluşturacağız" diye konuştu, 350 bin atama bekleyen öğretmenin oyunu da istediğini söyledi.

 

RIZA SARRAF'IN ÖNÜNE YATAR GİBİ YATMAYACAK

Türkiye'nin artık önemli bir kararın arifesinde olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
“Bu işin şakası yok. Oturacağız şapkamızı önümüze koyacağız. 13 yıldır yaptıkları ortada. Ben 13 yıl istemiyorum 4 yıl istiyorum. Adam gibi yöneteceğim, adaletle yöneteceğim. Benim çocuklarımın yatak odalarında boy boy kasalar olmayacak. Ayakkabı kutuları olmayacak. Benim bakanlarım birilerinin önüne Rıza Sarraf'ın önüne yatar gibi asla yatmayacak. Bu ülkede onurlu bir ülke siyaseti temiz siyaset yapacağız. Siyaseti kirlilikten arındıracağız. Siyaset düzgün, namuslu insanların alanı olmalıdır. Yolsuzluk yapanların köşeyi dönenlerin alanı olmaktan çıkaracağız siyaseti. Siyaset halka hesap vermektir. Namuslu olmaktır. Bunu nasıl yapacağız? Sizin oylarınızla yapacağız. Sandığa gideceğiz oyumuzu kullanacağız ve CHP'yi iktidara getireceğiz. Aksi halde onlar yine köşeyi dönerler. 17 milyon yoksul olur 20 milyon yoksul."

 

Kılıçdaroğlu en büyük arzusunun ise huzurlu bir Türkiye olduğunu söyledi. CHP Lideri, konuşmasının ardından mitinge katılan partililere gül yaprakları atarak selamladı.