CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kuran-ı Kerim ile ilgili sözlerine sert yanıt verdi. Kılıçdaroğlu “Çok üzüldüm, insanın manevi değerlerini milyarlarca insanın kutsal kitabı Kuran-ı Kerim’in siyasete malzeme edilmesi beni derinden yaraladı. O bir kişinin kitabı değil. Biz ona Allah’ın kelamı diyoruz. Onu kendi malı ve kendisi dışında kimsenin anlamadığı bir kitap olarak yorumlamak İslamiyet’e haksızlık. Allah ıslah etsin” diye konuştu.

Seçim çalışmaları kapsamında gittiği İzmir yolunda Hürriyet’e konuşan Kılıçdaroğlu çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu  “Siyasette ailelerin öne çıkması doğru değil. Devletin imkanlarını kullanarak aile reklamı yapmak hiç doğru değil. Kul hakkı yemek denir. 6,2 milyon işsiz 17 milyon yoksul varken, çocuklar sokakta dileniyorsa, sen şatafat içinde yaşar ve dönüp bize Müslümanlık dersi vermeye kalkarsan seni Allah’a havale ederiz. Bunu yaparken Kuran’la dalga geçen, ‘bakara makara’ diyen adamı yanında taşıyorsun." dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın toplumda ahlaki değerlerin yüceltilmesine katkı veren kurumlardan birisi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu "Törpüleyecek hiçbir söylem ve eylemin içinde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın olmasını istemeyiz." diye konuştu.

‘Erdoğan, Anayasa’yı ihlal ve ‘vatana ihanet’ suçu işliyor’

‘Erdoğan, Anayasa’yı ihlal ve ‘vatana ihanet’ suçu işliyor’


"KARGALAR GÜLÜYORDUR..."

CHP lideri "Cumhurbaşkanı’nın bütün partilere eşit mesafedeyim sözünü değerlendirir misiniz?" şeklinde bir soruya ise "Herhalde kargalar gülüyordur. Kendisi de inanmıyor söylediklerine ki ‘Gönlümde bir parti var’ deme ihtiyacı duydu. Artık rakam da vermiyor, veremez.”  diye yanıt verdi.


"Romanların ağası Kılıçdaroğlu"