Başak KAYA/ANKARA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün gece katıldığı bir TV programında, Ankara’daki bombalı katliamı yapan örgütle ilgili kendisine gelen bilgileri Başbakan Davutoğlu’na aktardığını açıkladı.

Kılıçdaroğlu’nun bahsettiği örgütün IŞİD’e bağlı ‘’Ensar El Şeria’’ olduğu öğrenildi. Muhalif İslamcı grupların Halep'te oluşturdukları ve ‘’Şeriatın Yardımcıları’’ anlamına gelen örgütün merkezinin Libya’da olduğu ancak militanlarının daha çok Tunus ve Suriye’de de faaliyet gösterdiği bildirildi.

ÇANKAYA GÖRÜŞMESİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun çağrısı üzerine Çankaya Köşkü’ne çıkan Kılıçdaroğlu’nun 1.5 saat süren görüşmesinde bombalı saldırı ilk gündem maddesi olmuştu. CHP kaynakları kendilerine gelen bilgilere göre eylemi İŞİD ve El Kaide bağlantılı ‘’Ensar El Şeria’’ isimli cihatçı bir grubun yapmış olabileceği bilgisinin Davutoğlu’na aktarıldığını belirttiler. Bu örgütün halen IŞİD’in taşeronu olarak faaliyet gösterdiği değerlendiriliyor.

İSTİHBARAT "YOK" DEDİ

Öte yandan Başbakan Başbakan Davutoğlu’nun önceki gün medya temsilcileriyle yaptığı bilgilendirme toplantısında, Kılıçdaroğlu’nun kendisine ilettiği "Ensar El Şeria" isimli örgüt konusunu Emniyet İstihbaratına ilettiğini söyledi. Davutoğlu, ancak Emniyet İstihbaratın “Bizde böyle bir bilgi yok” yanıtını verdiğine de dikkat çekti.

Ahmet Davutoğlu: IŞİD ve PKK...

Ahmet Davutoğlu: IŞİD ve PKK...