Başbakan Ahmet Davutoğlu, ikili görüşmenin ardından basın toplantısı düzenleyen Kılıçdaroğlu'na "Orada benim söylediklerimi benden izin almadan kamuoyuyla paylaşması doğru değil. Sürmekte olan soruşturma ile ilgili bilgi veriyorum, onun kamuoyuyla paylaşılması doğru değil" sözleriyle tepki göstermişti.




"Partiler teröre karşı açık net tavır takınmalı"


 

Star Tv'de Nazlı Çelik'ii programına konuk alan Kılıçdaroğlu, gündeme dair açıklamalarda bulunda. Kılıçdaroğlu'nun yapmış olduğu açıklamalardan satır başlıkları şöyle;

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptığı görüşemeye ilişkin bilgi veren Kılıçdaroğlu, Ankara’daki saldırıyı gerçekleştiren terör örgütüne ilişkin kendilerine belen bir terör örgütünün ismini Davutoğlu’yla paylaştığını kaydetti.



CHP HDP görüşmesi sona erdi

CHP HDP görüşmesi sona erdi


 

“LİSTEDE 2 İSİM VAR"
Azar El Şeria isimli bir terör örgütünün saldırıyı gerçekleştirdiğine yönelik kendilerinde gelen bilgiyi Davutoğlu ile paylaştıklarını belirten Kılıçdaroğlu, Davutoğlu’nun böyle bir terör örgütünü bilmediklerini kendisine söylediğini anlattı.

Örgüt isminin görüşme sırasında gelen İstihbarat Daire Başkanına Davutoğlu tarafından verildiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, “Olayın olduğu gün benim sayın Başbakan’a verdiğim ismin emniyet kayıtlarına girdiğini biliyorum. Nereye işaret ettiğini söylemek istemiyorum, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yazışmalarında da var. Terör eylemi gerçekleştiğinde gerekli güvenlik önlemleri alınmadığı, Sayın Başbakan ellerinde canlı bomba eylemi yapacak isimlerin olduğunu da kaydetti. Ben korkarım, canlı bomba olan o iki isim listede olmaz dedim. Çok daha vahim. Demek ki siz bunları biliyorsunuz, isimleri var, fotoğrafları var. bunların büyük bir kısmı Türkiye vatandaşı. Bu iki isim listede var, üzülerek söylüyorum var. bunun böyle olduğunu düşündüğüm için iki bakanın istifasını istedim” diye konuştu.



Kılıçdaroğlu TÜSİAD programında konuştu

Kılıçdaroğlu TÜSİAD programında konuştu


 

 "BU KATLİAMI DA, SURUÇ KATLİMINI DA IŞİD YAPTI"
Ankara’daki saldırıda sadece IŞİD değil PKK ve paralel yapının da dahli olduğu yönündeki açıklamaları da değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Hükümet edenlerin halka doğru bilgi vermesi lazım. Suruç Katliamını yapan IŞİD’di. Bu katliamı yapan kim yine IŞİD. Araya bir sürü şeyler katmanın hiçbir gerekçesi olamaz. Şu anlama gelmesin ‘PKK terör örgütü değil.’ Hayır PKK bir terör örgütüdür. IŞİD de bir terör örgütüdür. Bu eylemi IŞİD militanları gelmiştir. Herkes bunları gayet iyi biliyor” diye konuştu.

Yayın yasağı konulmasını eleştiren Kılıçdaroğlu, “Failler belli, aslında arkasındaki kişiler de belli. Hükümet müdahale etmese, emniyeti engellemese, emniyet bütün bunların hepsini 24 saatte bunların hepsini çözer. Emniyete açık ve net engel konuyor. Bütün bu bilgiler yok mu? Var emniyetin elinde. Siyasi otorite emniyeti engelliyor, olayların faillerin bulunması, yakalanması için çaba harcayan emniyeti engelliyor. Bunu çok açık net söylüyorum. 20-21 kişilik listeyi hazırlayan, fotoğraflayan, kendi örgütlerine bildiren, bunları takip eden; emniyet. IŞİD militanları bir araya geldiler, bayramlaştılar, internet siteleri var. Bunların nasıl örgütlendiğini herkes biliyor, bölge halkı da biliyor. Bunları gözaltına alsaydınız, sorgulasaydınız belki bu tablo çıkamayacaktı” ifadelerini kullandı.



O twitter hesaplarının AKP ile ilişkisi ispatlandı

O twitter hesaplarının AKP ile ilişkisi ispatlandı


 

"HÜKÜMET KORKU İÇERİSİNDE"
Emniyetin neden engellendiğinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, “Hükümette şöyle bir korku egemen, ‘IŞİD’ın üzerine gider ve adını telaffuz edersek Türkiye’de yeni eylemler yapar.’ Zaten yapıyor. 49 diplomatımızı bunlar Musul’da rehin aldılar. ‘IŞİD’ demekten korkuyorlardı yine. ‘Onların İslami anlayışını benimsemiyoruz’ diyor. Kimse kusura bakmasın ama ben onların Müslüman olarak görmüyorum ki. Masum insanı öldürene Müslüman denir mi? Davutoğlu IŞİD için ‘yaramaz çocuklar’ ifadesini kullanmıştı. Ne yaramaz çocuğundan bahsediyorsunuz siz? Bunalar çocuk mu?” değerlendirmesinde bulundu.



Canlı bombanın arkasındaki isim

Canlı bombanın arkasındaki isim


 

“SİZ ÇOCUK MU KANDIRIYORSUNUZ"
Davutoğlu ile yaptığı görüşmede gazetede yazılanların ötesinde bir şey olmadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Şunu açık net görüyorsunuz, IŞİD’in üzerine gitmeye pek cesaret edemiyorlar. Şimdi PKK’yı katıyorlar. Paraleli katıyorlar. Açık meydanda ya. Militanlar meydanda. Devlet, hükümet olarak senin çıkardığın listede bunların IŞİD militanı olarak geçtiğini herkes görüyor. Her yerde yayımlandı. Kimi kandırıyorsunuz siz ya? Çocuk mu kandırıyorsunuz. Bu saldırıyı IŞİD yaptı ve IŞİD ile ilgili Türkiye’de önlem alınması lazım” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Devlet Denetleme Kurulu’nu harekete geçirmesinin güzel bir şey olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, DDK’nın hazırlayacağı raporda güvenlik zaafında bahsedileceğini kaydetti.




"Bize koalisyon teklifi ile gelmediler"


 

"İÇERİDE KONUŞULANLARI DIŞARIDA ANLATSAM..."
Başbakan Davutoğlu’nun kendisini “içeride konuşulan her şeyi dışarıda aktarıyor” diye eleştirmesini değerlendiren Kılıçdaroğlu, “İçeride konuşulanları dışarıda anlatsam, Davutoğlu çok zor durumda kalır. Ama arzu ediyorsa, ‘Sayın Kılıçdaroğlu içeride konuşulanların tamamını anlatabilir’ derse ben anlatabilirim. Benim devlet terbiyem izin vermediği için, ‘aramızda kalsın’ dediği hiçbir konuyu ben dışarı taşımadım. Kendi MYK üyelerime de anlatmadım. Onlar da bilmiyorlar. Ama Sayın Davutoğlu ‘içeride konuşulanları IŞİD bağlantılarını, Kılıçdaroğlu anlatabilir’ derse ben anlatırım. Hiç meraklanmasın, kim zor durumda kalıyormuş o zaman çok daha net ortaya çıkar” ifadelerini kullandı.



RTÜK'e soruşturmaya izin yok!

RTÜK'e soruşturmaya izin yok!


 

"GÜVENLİK ZAAFI OLDUĞUNU SÖYLEDİM"
Başbakan Davutoğlu’nun “güvenlik zaafı olduğunu ve Gar’da önlem alınmadığını” kendisine söylediğini belirten Kılıçdaroğlu, “Orada önlem alınmadığını asıl önlemin Kızılay’da, Sıhhiye’de alındığını söyledi. Orada önlem alınmıyorsa Başbakan’ın muhatabı emniyet müdürü değildir. Doğrudan muhatabı İçişleri Bakanıdır. Çağırır Bakanı, ‘ne bu rezalet desin’ izah edemezse, tak diye görevden alması lazım. Suudi Arabistan Kralı’nın gösterdiği cesareti Sayın Davutoğlu’nun da göstermesi lazım” diye konuştu.



Özgür Özel: Yasak hükümet için var

Özgür Özel: Yasak hükümet için var


 

"MİLLİ MAÇTA YAPILAN SAYGISIZLIK"
Konya’daki milli maçta Ankara’daki saldırıda hayatını kaybedenler için yapılan saygı duruşunda ıslık seslerinin yükselmesini de değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Neresi burası biliyor musunuz? Mevlana’nın makamının bulunduğu yer. Mevlana, ‘ne olursan ol gel ’ diyen bir insan. o insana bile saygı duymuyorsanız ne diyeyim ben? Hoşgörünün mabedidir orası. İnsan ölmüş yabancısı bile saygı duruşunda bulunuyor, senin evladın, yanı havayı teneffüs ettiğin kişiye saygı duymuyorsun emin olun bunu anlamakta zorlanıyorum. Bu insanları bu hale kim getirdi?” dedi.

“SORUMLU OLAN DAVUTOĞLU'DUR"
Saldırının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne çağırması halinde gidip gitmeyeceğinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, “Olaydan hemen sonra 4 siyasal parti lideri davet edilseydi ‘ben gitmem gibi’ bir düşünceye kapılmamız doğru olmazdı. Çünkü Cumhuriyet tarihinin en büyük terörü olmuş, başka hesaplarla farklı arayışlar içine girmek asla doğru olmaz. Ama olması gereken şuydu, Davutoğlu’nun tavrı doğruydu. Sorumlu olan Davutoğlu’dur. Bizi gerçek anlamda bilgilendirecek olan Davutoğlu’dur. Ama teklifin bir önemli eksiği vardır, Sayın Demirtaş oraya davet edilmemiştir. Bu yanlıştır” diye konuştu.

SURUÇ’TA NİYE ÖNLEM ALINMADIĞINI BİLİYORUM”
Suruç saldırısın da hiçbir önlemin alınmadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Hangi gerekçe ile önlemin alınmadığını ben çok açık biliyorum. Sayın Davutoğlu bunu ‘açıkla’ derse ben bunu da açıklarım. Bana bu da söylendi. Hangi gerekçe ile önlem alınmadığını Emniyet İstihbarattan gelen arkadaş söyledi. İkimize söyledi, o ayaktaydı biz oturuyorduk. Bazı şeyleri açıklarsam Davutoğlu asla rahat edemez. Biz açıklamayız” ifadelerini kullandı.

Demirtaş’a suikast yapılacağı yönündeki iddiaları değerlendiren Kılıçdaroğlu, bu konunun bugün Demirtaş ile yaptığı görüşmede de gündeme geldiğini belirtti. Demirtaş’ın, bu bilginin kendisine Almanya üzerinden ulaştığını söylediğini belirten Kılıçdaroğlu, “Bunu hükümete ilettiklerini ve önlem alınmasını istediklerini söylediler. Araştırılması, soruşturulması gereken ciddi bir iddia. Hangi örgütlerin böyle bir eylemi yapmak için yola çıktığını hükümet yetkilileri biliyordur” diye konuştu.

“UMARIN KENDİ İHA'MIZI DÜŞÜRMEMİŞİZDİR”
Bugün düşürülen bir insansız hava aracının hala hangi millete ait olduğunun açıklanmamasını değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Umarın kendi insansız hava aracımızı düşürmemişizdir. İki tarafta kabul etmediğine göre kime ait bir insansız hava aracını düşürdük biz. Suriye şuanda bütün dünyanın gözünün üzerinde olduğu bir ülke. Suriye dolayısıyla dünyanın bütün ülkeleri diken üzerinde. Acaba orada ‘olağanüstü bir çatışma ortamı çıkar mı’ diye herkes endişe ile bekliyor. ABD orada, Rusya orada, İran askerlerini soktu, Çin de yolda geliyor. Orada bir güç savaşı var. Suriye’nin iç sorunu olmaktan çıktı” diye konuştu.

AKP DIŞINDA BİR PARTİ İLE KOALİSYON DAHA SAĞLIKLI OLUR
1 Kasım seçimlerinden sonra hangi parti ile koalisyon kurmayı tercih edeceklerinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, “Birinci tercihim bir koalisyon ortamı çıkarsa ortaya AKP dışında bir koalisyonunun Türkiye’nin sorunlarına daha sağlıklı çözümler üreteceği yönünde bir kanaatim var” değerlendirmesinde bulundu.