CHP lideri Kılıçdaroğlu, Ankara Yenimahalle'de Bülent Ecevit Yüzme Havuzu ve Spor tesisinin açılışına katıldı. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

Bugün 19 Mayıs. Atatürk'ü anma ve gençlik bayramı. Milli bayramlar çok önemlidir. Bütün ulusların milli günleri vardır. Milli günlerde tarihi konuşuruz ulusal kahramanlarımızı konuşuruz. Eğer tarihe sırtınızı dönerseniz geleceği şekillendiremezsiniz. Sözüm söz CHP iktidarında 19 Mayıslar, 23 Nisanlar, 29 Ekimler eskisi gibi görkemli şekilde kutlanacaktır.

Biz şehitlerimizi de, gazilerimizi de, Gazi Mustafa Kemal'imizi de İsmet İnönü'yü de Ecevit'i de Bayar'ı da Menderes'i de unutmayacağız.

Ecevit sadece CHP tarihinde değil, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde değil dünya emek tarihinde de önemli bir simgesidir. İsmini spor kompleksine vermek onu çocuklarımıza anlatmak çok önemlidir.

Cumhuriyet olduğu içindir ki biz tarihimizi biliyoruz, hakkımızı arayabiliyoruz, kimsenin kulu kölesi değiliz. Cumhuriyeti kuranları elbette şükranla anacağız.

Belediye başkanımız Yeni mahalle'nin bütün çehresini değiştirdi. Karayalçın'a da şükran borçluyuz, yeni başkanımıza da şükran borçluyuz. 7 Haziran'da inşallah yeni bir tarih yazacağız.