Ali GÜLEN FRANKFURT

Birçoğu CHP’li olan seçmenin, kayıt formları çekmecede unutuldu. Olay, CHP’lilerin “Gönderdiğimiz seçmenler girilmiş mi?” diye kontrol etmesiyle ortaya çıktı. CHP Kuzey Ren Vestfalya Birliği Başkanı Cemal Bulut, “Birçok üyemiz adres bildirdi, kayıt düzelttirdi ama isimleri seçmen listesinde yok” dedi.

OY KULLANAMAYACAKLAR

Yüksek Seçim Kurulu’nda (YSK) kaydı olmayan bu kişiler, oy kullanamayacak. Konunun CHP’lilerle sınırlı olmadığı sanılıyor. Düsseldorf Başkonsolosluğu’na, seçmen kaydını düzeltmek için başvuran veya yeni kayıt bildirimi yapan yüzlerce kişinin isminin YSK’ya iletilmediği belirtiliyor. Konunun çözümü için Başkonsolos Şule Gürel ve hatta Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği’nin de devreye girdiği, YSK’dan “istisnai bir durum” denilerek kayıt istendiği belirtildi. Yüksek Seçim Kurulu mümkün olmadığını bildirdi.

“HATA YAPILDI AMA...”

Muavin Konsolos Rıfat Kartal ise vatandaşları suçladı. Kartal, “Son günlerde geliyorlar. Biz binlerce kişiye hizmet veriyoruz. Tabii bazı hatalar oluyor. Bilgi hataları var, kaydederken de hatalar olmuş. Artık süre de aşıldı, çözüm bulunamıyor” diye konuştu.