Olay, Bayrampaşa Eski Edirne Asfaltı'ndaki bir kuyumcuda meydana geldi. Yüzleri maskeli ve silahlı 3 kişi kuyumcu dükkanına gelerek soygun girişiminde bulundu. Bu sırada saldırganlara müdahale eden iş yeri sahibiyle soyguncular arasında arbede yaşandı. Soyguncular kaçmaya çalışırken, kuyumcu ile aralarında çatışma da yaşandı. O anlar ise bir vatandaşın cep telefonu kamerasıyla saniye saniye görüntülendi.


İddiaya göre olay şöyle gelişti: Silahlı ve maskeli soyguncular hızla bir kuyumcu dükkanına girdi. Ne olduğunu anlamaya çalışan kuyumcu ile soyguncular arasında boğuşma yaşandı. Silahlı saldırganlar hiçbir şey alamadan hızla olay yerinden uzaklaşmaya çalıştı. Şahısların kaçarken ateş etti, kuyumcu da karşılık verdi. Geldikleri lüks otomobille kaçan saldırganlar, olay yerinden yaklaşık 100 metre uzakta bir trafik kazası yaptı. Sürücü araç içinde sıkışırken, diğer iki saldırgan olay yerinden kaçtı. Kaçan saldırganlardan birisi de daha sonra yakalandı.

Şahısların kuyumcuyu soymaya çalıştığını belirten görgü tanıkları, kaza yapan şahısların kaza yaptığını söyledi.

ÇATIŞMA ANI KAMERADA


Çatışma anı saniye saniye bir vatandaşın cep telefonunu kamerasına yansıdı. Görüntülerde uzun namlulu silahla kuyumcudan inen şahsın aracına binmesi ve hızla uzaklaşması yansıdı. Ayrıca yankılanan silah sesleri de dikkat çekti.

Polis helikopteri de olay yerine gelirken, güvenlik güçlerinin olayla ilgili incelemesi sürüyor.

CİHAN