Günlük 88 liranın altında yevmiye alan işçilere yüzde 13, 88 liranın üzerindekilere yüzde 8 oranında zam ve her 1 Mayıs’ta 100 lira ek ödeme yapılmasına yönelik 69 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesine Belediye Başkanı CHP’li Ali Orkun Ercengiz ile imza atan Kani Beko, hükümetin kıdem tazminatına ilişkin çalışmalarını eleştirdi.

 

‘MÜCADELEYE HAZIRIZ’

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, geçen yıl 40’a yakın kentte kıdem tazminatıyla ilgili yürüyüş yaptıklarını belirterek, şöyle dedi:

 

“Sonunda Çalışma Bakanı kıdem tazminatıyla ilgili dosyayı indirmek zorunda kaldı. 30 yıl çalışan bir işçinin ortalama 100 bin lira kıdem tazminatı alması gerekiyor. O yasa çıkarılıp kıdem tazminatı fona devredilirse işçi arkadaşlarımız 100 bin değil 40 bin lira kıdem tazminatı alabilecekler. Kıdem tazminatına leş kargaları el uzatmıştır. Önümüzdeki dönemde kıdem tazminatına el uzattırmamak için bedeli ne olursa olsun işçi arkadaşlarımızın kıdem tazminatını leş kargalarına yedirmemek için

olarak mücadeleye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Kıdem tazminatı sadece DİSK’li işçilere ait değil. Türk-İş'li, Hak-İş'li Türkiye’de çalışan 12 milyon işçi arkadaşımızın çocuklarını, torunlarını ilgilendirdiği için kıdem tazminatını bu siyasal iktidara teslim etmemek için beraber yollara çıkacağız, beraber direneceğiz. Teslim olmayacağız.”

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ise emeğin hakkını korumak düşüncesiyle bu sözleşmeyi imzaladıklarını anlatırken, zam oranlarının aynı işi yapan işçiler arasındaki maaş farkını kapatmak amacıyla düzenlendiğini söyledi.