Sözcü Ankara bürosunu ziyaret eden Levent Gök, çarpıcı açıklamalarda bulundu.


SÖZCÜ/ANKARA

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Bombadan sonra oyumuz arttı” sözlerine sert tepki gösterdi ve "Kandan oy devşirmek kadar dehşet bir şey olabilir mi? Başbakanın bunun yerine ‘lanet olsun, isterse ben kaybedeyim yeter ki kan akmasın’ demesi gerekirdi" açıklaması yaptı.

Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli ve İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yıldız ile birlikte SÖZCÜ Ankara Bürosu’nu ziyaret eden Levent Gök, Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, yazarlar Emin Çölaşan ve Yekta Güngör Özden, Haber Müdürü Emin Özgönül ile Sözcü muhabiri Ali Ekber Ertürk’le görüştü.

"HER ŞEYİ BİLİYORLARDI"


Gök, Ankara Katliamı’nda güvenlik ve istihbarat zaafı olduğunu vurgulayarak, “Türkiye büyük bir kaos içerisinde. MİT sıfır, ortada yok, istihbarat sıfır. İstihbaratın görevi ceset toplamak değil, patlamaları önlemektir. Bu, basit bir patlama değildi. Herşeyi biliyorlardı. Bizim raporlarımızı dikkate bile almadılar” dedi.

"AKP’LİLER DE SORGULUYOR"


Gök, Başbakan Davutoğlu’nun skandal açıklamalarının AKP tabanı tarafından da sorgulanmaya başladığını savundu ve ‘’Artık AKP’ye oy veren vatandaşlar da Davutoğlu’nun “Canlı bombayı biliyorduk ama eylem yapmadan yakalayamazdık” sözlerini hatırlatıp ‘Madem biliyordu da neden patlama olmadan önce yakalamadı’ diye soruyor’’ dedi.

"ÖNCE KAOSA SON VERECEĞİZ"


“Yeniden huzur ve güven tesis edilmeli” diyen Gök, şunları söyledi: “Toplumda müthiş bir kutuplaşma ve korku var. Halk ‘senin ölün-benim ölüm’ diye ikiye ayrılmış durumda. Kimse diğerinin ölüsüne bile hassas değil. Gam ve kederde bile milletin arasına kutuplaşma soktular. Herkes, ‘acaba burada bomba patlar mı’ diye korku içerisinde. CHP iktidarında ilk işimiz bu kutuplaşmayı, bu kaosu, bu huzursuzluğu gidermek olacaktır. Bu nedenle ‘Önce Türkiye’ diyoruz, önce huzur ve güven diyoruz.”