Seçim hükümetinde Başbakan Yardımcısı olarak kararnamesi Cumhurbaşkanının önüne giden Elvan, Erdoğan’ın müdahalesi ile liste dışında kaldı. Bakanlığı döneminde Gülen cemaatine yakın isimleri bürokraside koruduğu iddiasıyla Elvan’ın milletvekilliği zora girdi.

YILDIRIM’IN ADAMLARINI ÇİZDİ

AKP hükümetlerinin en uzun süreli bakanlarından Binali Yıldırım, 2014 yerel seçimlerinde İzmir’den büyükşehir adayı olunca yerine Lütfi Elvan atandı. Elvan, bakanlıkta Yıldırım’ın izlerini sildi. Yıldırım’ın atadığı üst düzey tüm bürokratları değiştirdi. Atanan bazı isimler ise Gülen cemaatine mensup bürokratlardan seçildi. Yıldırım, danışmanlığını yaptığı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Elvan’ı şikayet etti.

ERDOĞAN DA ONU ÇİZDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim hükümetinde Ali Babacan’ın üstlendiği ‘ekonomi patronluğunu’ Lütfi Elvan’a vermek istedi. Başbakan Yardımcısı olarak da kararnamesi hazırlandı. Ancak Erdoğan, Elvan’ın ismini görünce çizdi ve listeye girmesine onay vermedi. Elvan’ın yerine Cevdet Yılmaz bu göreve getirildi.

VEKİL DE OLMASIN

Binali Yıldırım, 1 Kasım seçimlerinde Lütfi Elvan’ın TBMM dışında kalması için mücadele veriyor. Hatta Erdoğan’ın da Elvan’ın milletvekili olmasına sıcak bakmadığı öğrenildi.

1 Kasım'da MHP-BBP ittifakı!

1 Kasım'da MHP-BBP ittifakı!