KAMİL ELİBOL / ANKARA

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 24 Mayıs’ta Manisa'da düzenleyeceği miting öncesi 301 madencinin şehit olduğu Soma'da skandal bir iddia ortaya atıldı.

MHP Milletvekili Erkan Akçay, AKP Manisa milletvekili adayı ve AKP Soma İlçe Başkanı'nın ilçede "rödovans ve hizmet alımı" yöntemiyle çalışan bazı maden şirketlerini ziyaret ederek maden işçilerinin Manisa’daki mitinge gönderilmesini istediğini öne sürdü.

ZORLA MİTİNG İDDİASI

Soma'daki bazı madenlerde çalışan işçilerin "zorla" AKP'nin pazar günü yapacağı Manisa mitingine götürülmek istendiği iddiaları ortalığı karıştırdı. MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, AKP’nin daha önce de genel ve yerel seçimlerde Soma’daki maden işçilerini "baskı" ile mitinglerine götürdüklerini ileri sürdü. AKP'li milletvekili adayı ve Soma İlçe Başkanı'nın mitinge katılacak işçilere para ve kumanya sözü verdiğini de öne süren Akçay şöyle konuştu:

"AKP’li bir Manisa milletvekili adayı ve Soma ilçe başkanı 20 Mayıs günü ilçede rödovans ve hizmet alımı sistemiyle faaliyet gösteren bazı maden şirketlerini ziyaret ederek Pazar günü yapılacak olan mitingleri için işçilerini göndermelerini istemiştir. Üstelik bu ilk olay da değildir. Daha önceki seçimlerde de AKP maden şirketlerini tehdit ederek işçilerin mitinglerine gönderilmesini istemiştir. Maden işçilerine “AKP kazanmazsa işsiz kalırsınız” tehdidinde bulunulmuştur.”

FACİADAN BAKANLAR SORUMLU

Erkan Akçay, 301 madencimizin hayatını kaybettiği facianın sorumlularının ellerini kollarını sallayarak gezdiğini ifade eden Akçay sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu facianın sorumlularından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve bu bakanlıkların bürokratları yargı sürecinin dışında bırakılmaktadır. Soma’da AKP bir taraftan kendisini aklama gayretindedir, Ancak kıdem tazminatları hala ödenmemişken Soma’ya verilen sözler tutulmamışken şimdi de maden işçileri zorla AKP mitingine götürülmek istenmektedir. Oysa işçilerimiz bu mitinge gitmek istememektedir. İşçilerimiz iş ve aş ile tehdit edilmektedir"