Başak KAYA / ANKARA

CHP’nin “Taşeron işçiye son verilecek” vaadinin de olduğu seçim projelerini sık sık eleştiren Davutoğlu’nun karayollarında çalışan 6 bin 400 işçiye verdiği kadro müjdesinin arkasından aslında uygulanması zorunlu olan yargı kararı çıktı.

SÖZCÜ’ye konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, “1 Mayıs’ta Taksim meydanında miting yapan işçiye düşman olan AKP iktidarı, zevahiri kurtarmak ve seçim yatırımı yapmak için zaten uygulamak zorunda olduğu Yargıtay kararını, işçiye bir lütufmuş gibi sunma peşinde” dedi

SUÇ DUYURUSUNDAN KAÇMAK İÇİN

Son 4 yıldır karayolları işçilerine her türlü mali, hukuki ve siyasi engeller çıkartılarak işçilere kadro verilmediğini vurgulayan Akkaya, “İşçiler, Maliye Bakanı ve Ulaştırma Bakanı hakkında suç duyurusunda bulunmak için harekete geçince hükümet bu defa alelacele mahkeme kararını devreye sokmuştur” dedi.

Davutoğlu’nun işçilere kadro müjdesini “oy devşirmek için yapılan siyasi şov” olarak yorumlayan Akkaya, “işçileri eğer geçmişe dönük alacak taleplerinden vazgeçer ve buna ilişkin muvafakat imzalarsa kadroya alınacağı; aksi halde işsiz kalacağı tehdidine boyun eğmemiştir” dedi. Akkaya, ''Muvafakatta kazanılmış haklardan hangileri AKP hükümeti tarafından budanacaktır? AKP hükümeti ve Başbakan bir samimiyet sınavındadır. 1 Mayıs’ta miting alanlarını yasaklayan, işçi düşmanlığı güden misin yoksa; siyasi şov için salonları doldurmak mecburiyetinde bıraktığın işçilerin geçmişe dönük haklarını gasp eden misin? AKP hükümeti işçinin anasının ak sütü gibi helal alacaklarını “mali kaynak” sıkıntısını bahane ederek ödemeyecek misin? Biz söz veriyoruz; CHP İktidarında mutlaka “İşçinin alın teri kurumadan ücreti ödenecektir.” dedi.