Türkiye dün akşam Muş Malazgirt’den gelen saldırı haberi ile sarsıldı. Muş'un Malazgirt ilçesi Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız özel otomobilinde bulunduğu sırada kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce silahlı saldırıya uğradı. Hastaneye kaldırılan Kulaksız yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Güvenlik önlemlerinin üst düzeye çıkartıldığı ilçede kaçan teröristlerin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı. Saldırıyla ilgisi olduğu sanılan 4 kişi sabah saatlerinde gözaltına alındı.



ARKADAŞLARINI ZİYARET ETMİŞLERDİ

Olay, saat 19.00 sıralarında Malazgirt ilçe merkezinde meydana geldi. Malazgirt İlçe Jandarma komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız, beraberinde eşi ile birlikte arkadaşlarını ziyaret ettikten sonra kendi kullandığı otomobili ile evine dönmek üzere hareket etti. Binbaşı Kulaksız’ın kullandığı otomobile, ilçe merkezindeki Alay caddesinden geçerken pusu kuran teröristlerce otomatik silahlarla ateş açıldı.



ŞEHİT OLDU

Saldırıda Binbaşı Kulaksız ağır yaralanırken, eşi ise hafif yaralandı. Saldırganlar olay yerinden kaçarken kulaksız çifti ambulanslarla Malazgirt Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Binbaşı Arslan Kulaksız, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.



ANNE-BABASINA HABER VERİLEMEDİ!

Arslan Kulaksız'ın memleketi Amasya'nın Merzifon İlçesi'ndeki baba ocağına da ateş düştü. Kulaksız'ın yaşlı olan anne ve babasına akrabalarının isteği üzerine acı haber gece verilemedi.

Şehidin köyde bulunan yakınlarının isteği üzerine anne Nevriye (83) ve baba Ömer (85) Kulaksız'a oğullarının şehit haberi, çok yaşlı oldukları için gece verilmedi. Yaşlı anne ve babaya oğullarının şehit haberinin gün içerisinde verileceği belirtildi. Şehidin kuzeni Hamza Acar,  "Acımız çok büyük. Çok iyi bir insandı. En son geçen sene Kurban Bayramı'nda Köyü'ne gelmişti. Şehidimizin 3 kardeşi var. Anne ve babası çok yaşlı olduğu için biz İlçe Jandarma Komutanımıza rica ettik şehit haberini bu sabah vereceğiz. İki kardeşinin olaydan haberi var. Şehidimizin ağabeyi Dursun Kulaksız da 1990 yılında ilçemizdeki Çeltek kömür madenindeki grizu patlamasında hayatını kaybetmişti. Şimdi de bu acı haberi aldık çok üzgünüz" dedi. Öte yandan şehidin baba evinin önüne ve köy camisine Türk Bayrakları asıldı.

4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Saldırı sonrası başlatılan operasyon kapsamında aranan Balıkesir plakalı siyah bir otomobildeki 4 kişi gözaltına alındı.

Fuatavni'den şehit edilen komutanla ilgili çarpıcı iddia!

Fuatavni'den şehit edilen komutanla ilgili çarpıcı iddia!



Bursa'da PKK operasyonu

Bursa'da PKK operasyonu



Esenyurt'taki

Esenyurt'taki "PKK'lılar" masum çıktı