sozcu.com.tr

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "toplu açılış töreni" adı altında yaptığı seçim mitingleri için devletin tüm imkanlarının seferber edilmesi yetmezmiş gibi "miting alanı kalabalık olsun diye" vali ve kaymakamlar vasıtasıyla söz konusu bölgelerdeki resmi kurum ve kuruluş temsilcilikleri de teyakkuza geçiririliyor.

Bunun son örneği dün Erdoğan'ın miting yapıp AKP'ye oy istediği Antalya'da yaşandı. Manavgat kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, diğer kamu kurum ve kuruluşları ve meslek odaları temsilciliklerine olduğu gibi Manavgat Barosu'na da 'emir gibi' davetiye gönderdi.

Bulgurlu yazısında "Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 23 Mayıs 2015 Cumartesi günü saat 17:00'de Antalya Kepez Arena yanındaki alanda, toplu açılış töreni yapılacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı yüksek makamının teşrifleriyle yapılacak olan toplu açılış törenine hassasiyetle katılım sağlanması hususunda; Gereğini arz ve rica ederim" dedi.



DEMOKRASİ DERSİ GİBİ YANIT!

Kaymakamlık yazısını okuyunca şoke olan Manavgat Barosu ise tarihe geçen bir cevap yazısı kaleme aldı ve Manavgat Kaymakamlığı'na gönderdi. Yazıda "Makamlarınızca da malum olğuğ üzere 1136 sayılı Avukatlık Kanun gereği Barolar ve Avukatlar bağımsızdır. Yargının kurucu unsuru savunmayı temsil eden barolara bu şekilde emir ve talimat verilemez. Kaldı ki seçim mevzuatı gereği Adalet,İçişleri ve Ulaştırma Bakanlığı görevlilerinin mutlak surette seçim sürecinde tarafsız olması gerekmektedir. Bu nedenle ilgide kayıtlı yazınız iş bu yazımızın ekinde iade edilmektedir. Bilgilerinize sunulur" denildi.

Erdoğan'ın mitingine katılmak zorunludur!

Erdoğan'ın mitingine katılmak zorunludur!