Foto: Depophotos


Ayla ÖZDEMİR/SÖZCÜ EĞİTİM- AKP Yalova Milletvekili Fikri Demirel ve Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun katılımıyla Fatih projesi kapsamında Yalova’da 367 öğrenci ve 85 öğretmene tablet dağıtımı gerçekleştirildi.

Muharrem İnce, Yalova Vali'sini yerin dibine soktu!

Muharrem İnce, Yalova Vali'sini yerin dibine soktu!


Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun da katıldığı Yalova Anadolu Lisesinde düzenlenen tablet dağıtımı töreni, Yalova Valiliği’nin internet sitesinde şu şekilde yer aldı:

“Vali Selim CEBİROĞLU’nun katılımıyla gerçekleştirilen törenle öğretmen ve öğrencilere teblet dağıtıldı. Yalova Anadolu Lisesinde düzenlenen törende, Milletvekili Fikri DEMİREL, Vali Yardımcısı Abdurrahman İNAN, İl Genel Meclis Başkanı Yaşar DEMİREL, öğretmenler ve öğrenciler hazır bulundu. Eğitimde geleceğe açılan kapı sloganı ile, bilişim teknolojisi araçlarıyla, öğrenme ve öğretme süreçlerinde daha fazla duyu organına hitap edilmesini amaçlayan Fatih Projesi kapsamında gerçekleştirilen törende, 85 öğretmen ve 367 öğrenciye toplam 542 adet tablet dağıtımı yapıldı.”

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun AKP’nin milletvekili adaylarıyla birlikte tablet dağıtmasına sosyal medya hesabından sert tepki gösterdi.

İnce, sosyal medya paylaşımlarında şu ifadelere yer verdi:

“Valiye bak Valiye! Vali misin, AKP İl Başkanı mı? AKP’nin milletvekili adaylarıyla öğrencilere tablet dağıtıyorsun. Babanın parasıyla mı dağıtıyorsun? Sen kendini ne zannediyorsun? YSK kararıyla AKP iktidar partisi değildir, iş başında olan bir seçim hükümetidir. Sen Vali olarak bir partinin adaylarını alıp öğrencilere propaganda yapmaya utanmıyor musun? Nitelikli yağmaya teşebbüs suç isnadını biliyorduk, nitelikli oy yağmasını da öğrenmiş olduk.”

Valiliğin internet sitesindeki aşağıda yer alan fotoğrafı da paylaşarak eleştirilerine devam eden İnce,

“Uyanık Vali! Bu fotoğraftakileri açıklamaya niye yazamıyorsun?” diye sordu.

“MATEMATİĞİ KİM ÖĞRETTİ SANA”

Valiliğin sitesinde yer alan haberde “törende, 85 öğretmen ve 367 öğrenciye toplam 542 adet tablet dağıtımı yapıldı” şeklindeki hatalı açıklamaya da tepki gösteren Muharrem İnce,

“Valiliğin sitesinde “85 öğretmen ve 367 öğrenciye toplam 542 adet tablet dağıtımı yapıldı” deniyor. 85 ile 367’yi toplayamayanlar bu memlekette Valilik yapıyor! Matematiği kim öğretti sana?” ifadelerini kullandı.

Yalova’da 42.873 öğrenci ve 2.770 kadrolu öğretmen bulunmasına karşılık dağıtılan tablet sayısının şu ana kadar 4.027 olduğuna dikkat çeken İnce, “Yalova’da dağıtılan tablet sayısının öğrenci ve öğretmen sayısının 10’da 1’i kadar bile olmadığına dikkat çekti. Yalova’da görev yapan ücretli öğretmen sayısının 76 olduğunun da altını çizdi.

“ARABANDAKİ TÜRK BAYRAĞINI ÇIKAR, AMPUL TAK”

AKP’nin tabletleri Kamu İhale Yasası’na tabi olmadan alabilmek için kanun çıkardığını belirten İnce, Vali Cebiroğlu’na yönelik eleştirilerine de şu şekilde devam etti:

“Geçen seçim öncesinde de AKP’nin milletvekili adayıyla birlikte tablet dağıttılar. Seçim öncesinde AKP milletvekili adaylarına propaganda yaptırmak için bu yola başvuruyorlar. Vali arabandaki Türk Bayrağı’nı çıkar, yerine ampul tak! Sen devleti değil AKP’yi temsil ediyorsun.”