TBMM,  64. Hükümetin güven oylaması için bugün saat 18:00'de toplandı ve görüşmelere başlandı. Genel Kurul’da, HDP’nin grup önerisinin görüşülmesinin ardından birleşime yarım saat ara verildi.

 

Meclis Genel Kurulu’nda, HDP’nin öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi için Meclis araştırması açılmasına ilişkin verdiği grup önerisi kabul edilmedi.

Yarım saatlik aranın ardından oturumu yönetmek üzere kürsüye AKP'li Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı geldi.

Genel Kurul’da CHP’nin basın özgürlüğüne ilişkin verdiği grup önerisi görüşüldü.

Partisinin grup önerisi üzerinde konuşan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, hükümete güvenoyu vermeyeceklerini belirterek şöyle dedi:

“Biz hükümete güvenmiyoruz. Vatandaşı borç batağına sürüklediniz.  AKP iktidarlarında aileler dağıtıldı, aileler bu sene 130 bin aile boşanma nedeniyle yuvaları dağıtıldı.

Başbakan’a güvenmiyoruz. Bir başbakan düşünün üzerinde bir vesayet kurumu oluşturuyor, başkanlığı savunuyor. O yüzden biz diyoruz ki böyle boş bakanın olduğu hükümete güvenmiyoruz. Onun için bu hükümete güvenoyu vermeyeceğiz.”

Gök’ün sözlerine ilişkin söz isteyen AKP Grup Başkanvekili Coşkun Çakır da, “Bir grup başkanvekilimizin burada Sayın Başbakan’a yöneltmiş olduğu eleştiriler bağlamında kullanmış olduğu ‘boş bakan’ ifadesini son derece gayri ciddi ve nezaket, nezahat dışı olarak görüyoruz ve bunu şiddetle kınıyoruz” dedi.  ANKA