Mimarlar Odası Ankara Şubesi Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın Gökçek ile ilgili Ankara'nın "parsel parsel satılması" ve "plan değişiklikleri süreçlerine ilişkin açıklamalarını" jet hızıyla yargıya taşıdı.

Mimarlar, Bülent Arınç'ın itiraflarından yola çıkarak Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in görevi kötüye kullandığı, menfaat sağladığı iddialarıyla hakkında suç duyurusunda bulundu. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan "Cumhuriyet savcılarının işini kolaylaştırdık, suç duyurusunda bulunduk, yıllardır bunları söylüyoruz ve mücadele ediyoruz 300 davamız var. Bu sürecin kapanmasına izin vermeyeceğiz, tanık ve itiraflar ortada, hükümet sözcüsü Gökçek’i ihbar etti "dedi.

Sözcü soruyor!..

Sözcü soruyor!..


"Parsel parsel hesabını verecekler"

Ankara'da Büyükşehir Belediyesi tarafından işlenen kent suçları ile yıllardır toplum yararı için mücadele ettiklerini söyleyen Candan, parsel parsel hesabını verecekler dedi. Candan şunları kaydetti. "Tüm bu kentsel rantın paylaşım sürecini Gökçek tek başına organize etmedi. Parselleri belirleyenler, parselleri ucuza kapatanlar, parsel parsel satanlar, plan değişikliği teklif edenler, emsal arttıranlar, plan değişikliğini onaylayanlar, pay alanlar, Gökçek'e soruşturma izni vermeyenler, göz yumanlar, bilip de konuşmayanlar, aday gösterenler hepsi sorumlu. Parsel parsel yargı önünde hesap verecekler bizde bunu adım adım takip edeceğiz, kaçak sarayda olduğu gibi. "

Savcıları göreve çağırıyoruz

Savcıları göreve çağırıyoruz


"Hükümet sızlanma yeri değildir, gereğini yapsınlar"

Candan şöyle devam etti : "Hükümetin kirlenen bütün renkleri Arınç'ın sözlerinde bir kez daha görünür oldu. Ancak bunu 8 Hazirandan sonra açıklayacağım demek erdem değildir. Halkın menfaatlerini düşünmeyen bir bakış açısı ile karşı karşıyayız, partisinin menfaatlerini düşünen yöneticilerden bu ülkeye hayır gelmez.Bu ülkenin başına ne geldiyse, bu yöneticiler yüzünden geldi. Dosya öyle Arınç'ın açıkladığı gibi 100 değil, bizim Ankara ile ilgili 300 davamız var, Büyükşehir Belediye meclisinden her ay 120 ye yakın plan değişikliği ile ilgili meclis kararları geçiyor.Yılda bini aşkın plan değişikliği oluyor Ankara’da.Biz olanaklarımız ölçüsünde bir bölümüne dava açabiliyoruz.Açtığımız davalarda, Büyükşehir'in yanında, Holdingler, Başbakanlık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,kimi zaman şahıslar, Belediyenin yanında müdahil oluyor.Herkes bu satışın içerisinde, ben yapmadım diyerek kimse bu işten kurtulamaz, herkes bir gün adalet önünde yaptıklarının hesabını verecek. Atatürk Orman Çiftliğinde, kaçak sarayda, Eskişehir yolu aksı üzerinde ki emsal artırımların da, İncek’de ki katmerli emsal artışı ve plan değişikliklerinde, Çavundur'da, İmrahor'da, Lodumlu'da, Mühye'de, Beytepe'de, Alacaatlı'da, Pursaklarda, Dikmen Vadisi'nde, Oran'da, ODTÜ’de Ana Ulaşım Planında Ankara’nın her karış toprağındaki imar ve rant hareketlerinin müsebbibi bellidir. Türkiye, Türkiye olalı böyle satış görmedi. Uyuduğumuz her dakika, çocuklarımıza ait olan geleceğimiz, topraklarımız satılıyor. Arınç’ın söylemesi yetmez, hükümet sızlanma yeri değildir, gereğini yapsınlar hem de hemen. Partilerini değil halkı düşünsünler"

Bülent Arınç-Melih Gökçek kavgası manşetlerde

Bülent Arınç-Melih Gökçek kavgası manşetlerde


"Parsel parsel dağılacaklar"

Candan konuyla ilgili açıklamasında, "Çocuklarımızın hakkını, kimseye yedirmeyeceğiz. Plan değişikliklerindeki tapulama süreçlerine ve mülkiyet hareketlerine bakıldığında, politikacısından iş adamına kadar herkesin bir organize imar sürecinin parçası olduğu ortaya çıkacak. Parsel parsel dağıttılar, şimdi parsel parsel dağılacaklar" dedi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nden ayrıca, Mimarlar Odası Ankara Şube yöneticileri kişisel suç. duyurusunda bulundu. suç duyurusunda bulunanalar arasında Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Mimarlar Odası Ankara Şube 2. Başkanı Ali Atakan, Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Muteber Osmanpaşaoğlu, Tuğba Arslan ve Namık Kemal Kaya yer alıyor.


"Fuat Avni Bülent Arınç'tır"