MHP Milletvekili adayı Meral Akşener, CNN Türk televizyonunda konuştu. Akşener hakkında ortaya atılan kaset iddiaları ilgili olarak mahkemeye şikayette bulunduğunu ve RTÜK’e müracaat etiğini açıkladı.

MHP'li Meral Akşener CNN Türk'te Mirgün Cabas'ın programına konuk oldu. Akşener kısaca şunları söyledi:

"Benimle ilgili meselden siyasetten kadın olmak zor olduğuna kanaat ettim.  Bugün itibariyle mahkemeye verildi ve RTÜK'e de müracaat ettim. O kanalla ilgili olarak. Bu kanalın sahipleri bildiğim kadarıyla Kalyon İnşaat. Tanıdığım bir aile. Diğer taraftan Sayın Erdoğan'ın damadı ve kardeşi  burada görev yaptılar. Benim bildiğim devleti yönetenlere aittir o ülkede yaşayan kadınların namusu şerefi iffeti  ve can güvenliği.  Bundan sonrası bu ülkeye yönetenlerin işidir.  Bu iki taraftan da hiçbir şey çıkmıyorsa o zaman bu iki kişinin birisi Müslüman olduğunu söylüyor.  Demek ki bu kişi ile aramızda İslam hukuku dahil olacak. Ben de Müslüman bir Türk kadını olarak kısas hakkım doğacak. İftiranın karşılığı ilgiliye 80 adet değnek atmaktır.  Liberal ve demokrat olarak kendini tanımlayanların en önemli özelliği ahlaktır. Hukukun ve RTÜK'ün ve de bu kanalın ne yaptıklarına bakacağım, böyle bir iftiranın sonuçlarını hep beraber göreceğiz.."

Akşener  bir aydan kısa süre kalan genel seçimlerle ilgili tespitlerini de şöyle anlattı:

"HDP ile ilgili bir bilgi veya veriye sahip değilim. Dolaşırken irtibatımız AK Partiye oy vermiş seçmen ve CHP seçmenidir. Benim görebildiğim 17-25 Aralık operasyonu AK Partili seçmende ciddi bir rahatsızlık yaratmış durumda. Bugün Ak Parti'ye oy verenlerin ve vermeyi düşünenlerin çok bıkkın olduğunu gördüm. "Kararsızım" ve "oyun sizin" oranı ciddi oranda büyük gözüküyor. Anket yapan şirketlerin bazılarıyla da görüşmelerimde onların iddiası dört partinin barajı geçeceği şeklinde. Uzunca bir aradan sonra projelerin tartışıldığı bir seçim dönemi yaşıyoruz. Bu iyi bir şey. 2011 seçimlerinden sonra seçmenler çok kolay oy verir oldular. HDP'nin barajı geçip geçmeme halinin benim için bur mahsuru yoktur. Demokrasilerde her şeyi tartışabilirsiniz ama seçmenin iradesini tartışamazsınız. Başkanlık sistemine yönelik anayasa kesinlikle referanduma gidecek. Ben de eğer bu milleti tanıyorsam başkanlık sistemi bu referandumdan döner."