Kamil ELİBOL/ANKARA

Eski ülkücülerin yönettiği bir internet sitesi sanal alem üzerinden “Sizce MHP Genel Başkanı kim olmalı?” diye bir anket yaptı. 7 gün sürecek anketten ilk sonuçlara göre Prof. Dr. Ümit Özdağ birinci, Meral Akşener ikinci, Dr. Selim Kaptanoğlu üçüncü, Sinan Oğan ise dördüncü çıktı.

MHP'ye yakın bir internet sitesinde ''MHP’de 1 Kasım 2015 seçimleri sonrası şiddetli bir şekilde merkez yönetiminin acilen değiştirilmesi yüksek seslerle ifade ediliyor. MHP’de liderlik ve merkez yönetimi sorunundaki sabrın, son noktasına gelindiği gözlenmekte... 1 Kasım seçimlerinde beklenmedik ağır yenilgi alan MHP’nin tabanı tam anlamı ile isyan halinde. MHP’de daha önceki seçimler sonrası da Merkez yönetiminin değişmesi talepleri sık sık dile getirildi ama bu kez ‘bıçak kemiğe dayandı’ ifadesi ile acilen olağanüstü kongreye gidilmesi ve MHP’nin yeniden yapılandırılması istemleri olağanüstü yoğunlukta” denildi.

OY VERİLEN ADAYLAR


İnternet sitesi anketinde, tabanın dillendirdiğini ifade ettiği şu isimleri MHP Genel Başkan adayı olarak oylama sırasına aldı:

“Iğdır eski milletvekili Sinan Oğan,
Kültür eski Bakanı Namık Kemal Zeybek,
TBMM eski Başkanvekili Meral Akşener,
Eeski milletvekili Süleyman Sazak,
Gaziantep milletvekili Ümit Özdağ,
Ozan Arif (Arif Şirin),
Selim Kaptanoğlu,
Eski Bakan Koray Aydın,
Avukat Şevket Can Özbay,
İzmir eski İl Başkanı Musavvat Dervişoğlu
MHP Grup başkanvekili Oktay Vural”

KİM NE OY ALDI?


Sanal dünyadaki anketinde ilk etapta 10 bin 24 kişi oy kullandı. Devam eden anket sonuçlarında sıralamanın değişebileceği tahmin ediliyor. “Sizce MHP Genel Başkanı kim olmalı?” anketinden şu sonuçlar çıktı:

“Meral Akşener 2 bin 92 (%20), Ümit Özdağ 2 bin 349 (%23), Selim Kaptanoğlu bin 975 (%19), Sinan Oğan bin 697 (%16), Koray Aydın 817 (%8), Süleyman Sazak 241 (%2), Namık Kemal Zeybek 182 (%1), Oktay Vural 147 (%1), Ozan Arif 184 (%1), Av. Şevket Can Özbay 175 (%1), Müsavat Dervişoğlu 165 (%1)”

Öte yandan MHP’nin 1 Kasım seçimlerinden ağır yenilgi ile çıkması sonrası partide yükselen tansiyon düşmek bilmiyor. Bahçeli muhalifleri sosyal medya üzerinden kampanyaya hız verdi. MHP’yi olağanüstü kurultaya götürmenin hesaplarını yapan muhalif isimler ise sosyal medya üzerinden örgütlenerek Bahçeli aleyhine propaganda yürütmeye başladı.

KISKAÇTAN KURTARILMALI


Ağrı eski milletvekili seçilen Nidai Seven’den Devlet Bahçeli ve parti yönetimine sert tepki geldi. Seven facebook hesabından, “Ahbap çavuş ilişkileri, adamın adamı ve küçük olsun benim olsun düşüncesi MHP’yi bu duruma getirdi. MHP bu kıskaçtan mutlaka kurtarılmalı ve kurtarılacaktır inşallah” dedi. Seven “Aileyi dağıtandan iktidar olmaz demiştim. Keşke haklı çıkmasaydım. Başka yoruma gerek yok. MHP’nin yönetim anlayışı ‘parti içi iktidarı elde tutmak için ülkemizin geleceğini kendi saadet zincirlerine feda etmiştir” paylaşımı da yaptı.

GERÇEK NEDEN BELLİ


8 Kasım 2012’de yapılan MHP 10 Kurultayı’nda Bahçeli’ye rakip olan eski İzmir İl Başkanı Musavat Dervişoğlu’da sosyal medya üzerinden parti yönetimine topa tuttu. Dervişoğlu, Türkiye’de 5 ay gibi kısa bir sürede yaklaşık 5 milyon seçmenin oy kullanma tercihini değiştirip AKP’ye meyletmesinin hiçbir sosyolojik gerekçe ile açıklanmasının mümkün olmadığını savundu. Dervişoğlu şu paylaşımda bulundu:

“Makamı, yetkisi ve sıfatı ne olursa olsun hiç kimse Milliyetçi-Ülkücü Hareketin vefakar mensuplarını birbirine düşürerek ortaya çıkacak tartışmadan statü devşirmeye ve mevziini korumaya kalkışmasın. Yapılanlar yetmiyormuş gibi şimdi de karşıtlık ya da savunmacılık üzerinden bir strateji geliştirerek camiaya kavga ve tartışma gibi kötü bir miras bırakılmasına izin vermeyeceğiz. Herkes emin olsun ki, su akacak ve yatağını bulacaktır!”

RAMİZ ONGUN FAKTÖRÜ


Kulislere, Bahçeli’yi devirme planları yapan muhaliflerin partinin ağır toplarından Ramiz Ongun’la temasa geçtiği de yansıdı. MHP’de Bahçeli’nin karşısına 3 kez aday olarak çıkan Ongun’un muhaliflere, “Yanınızdayım” mesajı verdiği iddia edildi. Ülkü Ocakları kurucu Başkanı olan Ramiz Ongun’un Bahçeli ve yönetimini hedef alan sözlerinin yer aldığı video sosyal medyada “en çok tıklananlar” bölümüne girdi.