MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP lideri Devlet Bahçeli’ye yüklenen Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, “Başbakan mı var Türkiye’de, hangi Başbakan, nerenin Başbakan’ı. Allah akıl fikir versin. Bu ifadeleri kullanan bir kimse aklını peynir ekmekle yemiş demektir” yanıtını verdi. Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin soruları da yanıtladı.

-“BU AĞIZ DALAŞI, İT DALAŞI”-

Ağrı’daki saldırıya ilişkin soruya Vural, “Görünen o ki Dolmabahçe’de çözüm ortakları bir anlaşmayı imzaladılar. Ve seçimden sonra ne yapacaklarını; vatanı, milleti, demokrasi, kimliği nasıl kesip biçecekleri konusunda anlaşmayı imzaladılar. AKP ile HDP arasındaki bu ağız dalaşı, it dalaşı tamamen vatandaşın gerçekleri öğrenmesinin üstünü örtmek amacıyla kullandıkları taktik ve algı operasyonundan başka anlam taşımıyor. Tamamen algı operasyonlarıyla bu kirli ittifakın üstünü örmek amacına yönelik kullanılıyor. Amaçları oy” yanıtını verdi.

-BAŞBAKAN’A YANIT VERDİ-

Başbakan’ın MHP lideri Devlet Bahçeli’ye yönelik sözlerine Vural, “Başbakan mı var Türkiye’de, hangi Başbakan, nerenin Başbakan’ı. Var mı? Allah akıl fikir versin. Koltuk da boşmuş, meğer gerçekten siyasetin içi de boşmuş. Askerlerimizin kanı üzerinden oy devşirmeye çalışanlar, terörle mücadele ediyoruz efsanesini uydurmaya çalışanlar kimler? Kahvaltıdan sonra yapmış bunu değil mi, herhalde kahvaltıdan sonra çünkü bu ifadeleri kullanan bir kimse aklını peynir ekmekle yemiş demektir" diye konuştu.

-“İKİSİ DE PROVOKATÖR”-

“İkinci Uludere yorumları yapılıyor ne diyorsunuz, taraflar birbirlerine provokasyonla suçluyor" sorusuna da Vural, “İkisi de provokatör” derken, “Bunun kendi seçmen kitlelerini aldatıp kandırmaktan öteye bir anlamı yok. Bir rol paylaşımıdır. Devletimizin, milletimizin, egemenliğimizin adımızın demokrasimizin bir terör örgütü tarafından ameliyat edilmesini külliyen reddediyoruz” dedi.

-“CUMHURBAŞKANI OLUYOR GİDERKEN BAŞBAKANLIK BİNASINI GÖTÜRÜYOR”-

“Eski Meclis başkanlarına makam verilmesi çalışmasına ne diyorsunuz?” sorusuna Vural, “Doğru bulmuyorum. Ben bakanlık yaptım Ulaştırma Bakanlığında bana da orada oda ayırın, böyle bir şey olabilir mi? Birisi Cumhurbaşkanı oluyor giderken Başbakanlık binasını götürüyor. Başbakanlığı da beraberinde götürüyor. Meclis Başkanlığı bitti, bittiyse bitti arkadaş. Arkadaş olmaz böyle şey. Nerdeyse eş başkanlık getirecekler” yanıtını verdi.

ANKA