Ahmet Davutoğlu'nun bakanlık teklfini kabul den Tuğrul Türkeş'in bu kararı gündemde şok etkisi yaratırken, MHP'den de konuyla ilgili ilk açıklama geldi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın yaptığı açıklamayla Türkeş'in hemen istifa mektubu göndermesi gerektiğini aksi takdirde ihraç edileceğini belirtti.



Tuğrul Türkeş kabul etti!

Tuğrul Türkeş kabul etti!





MHP'de şok: Türkeş ihraç edilecek

MHP'de şok: Türkeş ihraç edilecek


 

DİSİPLİN KURULUNA SEVK EDİLDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Bakanlık teklifini kabul eden MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, kesin ihraç talebiyle MHP Disiplin Kurulu'na sevk edildi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada Türkeş'in 'kesin çıkarma cezası' ile cezalandırılması için Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini kaydederek "26.08.2015 tarihinde, Anayasamızın 114. Maddesi gereğince Cumhurbaşkanınca hükümeti kurmakla görevlendirilen AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu tarafından Başbakan Yardımcısı sıfatıyla kabine üyeliği teklif edilen parti üyemiz ve halen Ankara Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmekte olan Yıldırım Tuğrul Türkeş’in anılan görevi kabul ettiği anlaşılmıştır. Parti ilkelerimiz ve yetkili kurullarımız tarafından belirlenen parti politikalarımıza aykırı bir şekilde ortaya konulmuş olan bu davranış nedeniyle, adı geçen milletvekili, Sayın Genel Başkanımız tarafından, MHP Parti Tüzüğünün 11 v.d. maddeleri çerçevesinde ve yine aynı tüzüğün 78/f.4/c-d-e-i, 79 ve 81. Maddeleri uyarınca Parti Üyeliğinden tedbirli olarak 'kesin çıkarma cezası' ile cezalandırılması için Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilmiştir" dedi.