ANKARA/SÖZCÜ

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin "Kene var" diyerek 2008’den beri katılmadığı Erciyes Zafer Kurultayı’nda, MHP’li muhalifler Genel Merkez’e karşı bayrak açtı. Muhalif grubun lideri Dr. Selim Kaptanoğlu, Bahçeli’yi sert çıktı ve “Ülkücülerin kanının 18 yıldır emen kenelerden hesap soracağız” dedi.

Susurluk kazasında ölen Abdullah Çatlı’nın Nevşehir’deki mezarını da ziyaret eden Kaptanoğlu, “Erciyes kurultayının iptali sözde Başbuğ Türkeş’in vasiyetiymiş, kene olayıymış. Bizim problemimiz küçük kenelerle değil, rahmetli Türkeş ve ülkücü ruhunu yok eden büyük kenelerle” dedi.

MUHALİFLER ERCİYES’TE

Bahçeli’nin 2008’den beri katılmama kararı aldığı 25. Erciyes Zafer Kurultayı’nda MHP’li muhalifler Genel Merkez’e karşı adeta bayrak açtı. Muhalif grubun liderliğini merhum Alparslan Türkeş’in Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Selim Kaptanoğlu yaptı.

Tekir Yaylası’nda düzenlenen Zafer Kurultayına eski bakanlardan Namık Kemal Zeybek ile geçmişte MHP Genel Başkanlığı’na aday olan eski Yozgat milletvekili Dr. Mesut Türker’de bir konuşma yaptı. Ozan Arif, Esat Kabaklı ile İsmail Türüt’ün konser verdiği kurultaya parti içi muhalefetin lideri Selim Kaptanoğlu’nun sert sözleri damga vurdu.

PARAŞÜTLE GELİNMEYECEK

12 Eylül döneminde Türkeş’i Mevki Hastanesi’nden kaçırma planı yapan Kaptanoğlu, Genel Merkez’e “paraşütle” yöneticilerin gelmesini eleştirerek, “Liderimizde ve yanındakilerde bu vasıflardan hangisi var?” diye sordu.

Bahçeli’nin Ecevit’in Başbakanlığında “stajer” Başbakan Yardımcılığı yaptığını öne süren Kaptanoğlu, Ülkü Ocakları başkanlarının tayinle değil seçimle gelmesi gerektiğini savunarak şöyle konuştu:

“Yüzde 16 oy alıp 80 milletvekili çıkartmamız başarısızlıktır. Yüzde 13 oy alan HDP ile aynı vekile sahibiz. Millet bize ana muhalefet görevini verdi diyenler HDP bir transfer yaparsa ne yapacak? Ortada ana muhalefette kalmayacak.

BİLAL’İ ALAMADIN

Erciyes Kurultayı’nda bir tane kene sokması olmadı. Tekir Yaylası’nda kene olmadı, olsaydı tıbben tedavisi kolaydı. Bizim kavgamız küçük kenelerle değil 18 yıldır ülkücülerin kanını emen, Türkeş ve ülkücü ruhunu yok eden büyük kenelerle. Esasen biz bu büyük kenelerle mücadele etmeliyiz. Ata ocağı MHP’yi bu büyük kenelerden kurtarmamız lazım. Biz danışıklı kongrelere son vereceğiz. Bilal’i alamadın ama Hilal’i Aksaray’a bırakıp geldin diyen vatan hainleri, ülkücülerle dalga geçme fırsatını veren kenelerden hesap soracağız”