Kamil ELİBOL/ANKARA

Suruç’ta 32 kişinin katledilmesi ve 105 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan intihar eylemine imza atan IŞİD’in Türkiye’yi adeta “Cehenneme” çevirmek için harekete geçtiği belirlendi.

EYLEM HARİTALARI

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın Suruç’taki kanlı saldırıdan kısa bir süre önce IŞİD’in faaliyetleri konusunda önemli bir rapor hazırladığı ortaya çıktı. İstihbarat raporu Genelkurmay Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı’na gönderildi.

70 IŞİD ÜYESİ SIZACAK

Ülke çapında alarm seviyesini kırmızıya yükselten rapora göre, ellerinde yabancı konsoloslukların ve resmi devlet kurumlarının işaretli “eylem haritaları” bulunan IŞİD’e bağlı çeşitli ülke vatandaşı yaklaşık 70 militan terörist eylemler düzenlemek üzere Türkiye’ye sızacak.

5’İNİN İSMİ BELLİ

MİT, eylem grubunda yer alan ve Suriye/Haseki/Şeddedi bölgesinde faaliyet yürüten 5 IŞİD militanının kimliğini saptadı. Cabbar İbrahim Hammadı (1967 Irak doğumlu), Sadi Said Hellul (Suriye doğumlu), Muhammet İsa Kasıf (1990 Lübnan doğumlu), Muhammet Hasan El Muktad (Lübnan doğumlu) ve Hade Muhammet İsmail (1975 Ürdün doğumlu) 5 teröristin Beyrut’ta gittiği tespit edildi.

BEYRUT-İSTANBUL HATTI

İstihbarat raporunda, Suriye’den Beyrut’a giden 5 teröristin gelecek diğer militanları beklediklerine dikkat çekildi. “10’ar kişilik gruplar halinde uçak ile Beyrut’tan İstanbul’a gelecekler. Burada; Konsolosluklara ve temsilciliklere yönelik eylem yapmayı planlıyorlar” denildi.

İKİSİ TÜRKİYE’YE SIZDI

MİT, IŞİD mensubu Abu Esra ile Ali Mustafa adlı teröristlerin de illegal yollardan Türkiye’ye geçtiğini belirledi. İki dinci teröristin Şanlıurfa, Gaziantep, Diyarbakır, Mardin ve Batman’da gizlendikleri tahmin ediliyor.

TERÖRİST AVI BAŞLATILDI

MİT’in çok önemli uyarısından sonra yabancı diplomatik misyonların bulunduğu Ankara, İstanbul, İzmir, Adana ve Erzurum’da güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkartıldı. Elçilik-konsolosluk, temsilcilik ile lojmanları çevresine Çevik Kuvvet timleri konuşlandırıldı.

BEYRUT SEFERLERİ

Beyrut’tan İstanbul’a yapılan tüm uçak seferleri mercek altına alındı. TEM ve İstihbarat Şube ekipleri Beyrut’tan uçakla Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanlarına gelen tüm yolcuları “Yabancı Terörist Savaşçılar” kayıtlarından sorgulamaya başladı. Haklarında arama kaydı çıkmayan ancak şüphe uyandıran yolcular da özel mülakata alınıyor.

Urfa'da terör operasyonu

Urfa'da terör operasyonu