Siyaset 7 Haziran seçimi sonrasında en kritik haftayla birlikte sıcak yaza da giriş yapıyor. En yaşlı üye sıfatıyla Deniz Baykal TBMM Başkanı olarak yarınki ilk oturumu yönetecek. Dilek Öcalan da en genç milletvekillerinden biri olarak Başkanlık Divanı’nda görev alacak.

TBMM’nin 25. dönem çalışmaları, yarın yapılacak yemin töreniyle başlayacak. Oturumu en yaşlı üye sıfatıyla CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal yönetecek. Terör örgütü PKK’nın lideri Abdullah Öcalan’ın yeğeni HDP Milletvekili Dilek Öcalan da Başkanlık Divanı’nda görev yapacak.

Baykal, görevi eski başkan Cemil Çiçek’ten devraldıktan sonra saat 14.00’te Atatürk Anıtı’na çelenk koyacak ve ardından saat 15.00’te özel oturumu yönetecek. 77 yaşındaki Baykal, TBMM’nin diktirdiği frakla kürsüdeki yerini alacak. Baykal Meclis Başkanı seçilmese de ölçüler üzerine göre alındığı için frak kendisinde kalacak. Meclis, tek kullanım için pahalı olduğu eleştirilerine karşın, Baykal’ın frağını bin 100 TL’ye erkek giyiminin öncü markalarından birine diktirdi.