FOTO:DHA


Koza İpek Grubu'na yönelik kayyum atamasına tepkiler sürüyor. Konuya ilişkin bir açıklamada MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural'dan geldi. Yaşananları "hukuksuzluk" olarak niteleyen Vural "Ben olsam devletin başına kayyum atarım" dedi.

MHP'li Oktay Vural; Bugün TV, Kanaltürk ve Bugün gazetesinin de içinde yer aldığı Koza-İpek Grubu'na hakimlik kararıyla kayyum atanmasına sert tepki gösterdi. Yapılanın, ekonomik çevrelere tehdit olduğunu savunan Oktay Vural, "AKP, 'Ben gidersem ak Toroslar gelir' diyordu ya, işte bu bir ak Toros operasyonudur. Somut delilleri göremiyorum. Devletin kurumları Sermaye Piyasası Kurulu'nu suçluyor, MASAK'ı suçluyor, vergi idaresini suçluyor. Yani devlet, bunların döneminde çökmüş demek ki. O zaman vallahi ben sulh ceza hakimliğinin yerinde olsam, devletin başına bir kayyum atarım" dedi.

MHP İzmir Milletvekili Vural, Koza-İpek Grubu'na ait televizyon kanallarının dijital platformlardan çıkarılması için yazılar yazıldığını ifade ederek, "Hattâ Türksat adım attı. Pekiyi ben soruyorum, madem kuvvetli suç şüphesi vardı da bu yazıları niye yazdınız? Siz yöneteceksiniz madem değil mi, sizin yöneteceğiniz bir şirketin Türksat'tan indirilmesinin ya da platformdan çıkarılmasının amacı ne? Bu da gösteriyor ki atılan adımlar istenen amacı temin etmeyince bir başka adım atılıyor ve bu da atılan adımların hepsinin, bir algı operasyonu çerçevesinde atıldığını ortaya koyuyor." diye konuştu.

"AMAÇ KORKUTUP, SİNDİRMEK"


Yapılanın amacının kamuoyunu meşgul etmek, korkutmak ve sindirmek olduğunu söyleyen Oktay Vural, "Korkutmak, sindirmek için bu yeni dalgalar oluşturulmaya başlıyor. Devletin imkanlarıyla bir medyayı ele geçirenler, şimdi devletin gücüyle medyayı ele geçirmek istiyor, yani havuza almak istiyorlar. Bunlar havuz iradesi, millet iradesi değil. Havuz yöneticileri bunlar, havuz problemi yapanlar, havuz problemi çözenler. Bu konuların hepsinin hesabı sorulacak." diye konuştu.

Koza-İpek Grubu'na kayyum atanan kişilerle ilgili de değerlendirmede bulunan MHP Grup Başkan Vekili Vural, "Kimler atanmış? Havuz medyasının adamları atanmış, yani bu bir korku devleti. Hukuk güvencesi yok yani. Peki ey sulh ceza hakimi, sen nereden buldun bunları? Sana kim tavsiye etti bunları? Cumhurbaşkanlığı'nın hani, 'Türksat'tan indirelim' diyerek tapeleri düşen kişisi mi önerdi acaba? Ailelerimize kadar, eşlere kadar el uzatıyorlar. Bu da partiden belirlenecek, yani yakında bununla ilgili de adımlar atılacak. AKP'yi destekleyen işadamları ya da onlar, bunlar, bundan sonraki dönem içinde birileri gelip, 'Bir hakimlik, sizin şirketinize el koydu.' dese, 'Kayyum atandı.' dese ne yaparsınız? Ne diyebilirsiniz? Hukuk güvencesi kalır mı?" diye sordu.