Cumhurbaşkanı Erdoğan 'paralel yapı' adını verdiği Gülen cemaati ile ilgili şok suçlamalarda bulundu. Erdoğan; yapı tarafından bizzat kendisinin ve ailesinin 'ölümle' tehdit edildiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kolombiya ziyareti öncesi uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan'a 'paralel yapı'yla mücadele soruldu.

"ÖLÜMLE TEHDİT EDİLDİK"

Gülen cemaati mensuplarınca "ölümle tehdit edildiğini" belirten Erdoğan  "Bursa’daki konuşmamda da belirttiğim gibi bu konuda bize gelen bilgiler bu yönde. Şahsımla ilgili ailemle ilgili tehditler var. Şahsımla alakalı olarak öldürmek ve benzeri türden hakeza, ailemle alakalı olarak da bazı tehditler söz konusu. Siz tabii korumalarınızı falan güvendiğiniz insanlar olarak görüyorsunuz ama bakıyorsunuz onların içinden de çıkıyorlar. Bir tanesi ya da iki tanesi öyle olabiliyor. Böcek olayında olduğu gibi." dedi.

"PKK'DAN BİLE DAHA TEHLİKELİLER"

MGK’da pararel yapıyla mücadelenin 'karar haline' getirildiğini hatıryatan Erdoğan "Ben kendi hassasiyetimi ortaya koyuyorum. Ve hükümetten, tüm kurumlardan bu hassasiyeti bekliyorum. MGK kararı iletildikten sonra hükümet gerekli adımları attı. Nisan ya da mayısta yayımlanacak olan MGK Ulusal Güvenlik Siyaset Belgesi’nin içine bu girmiş olacak. Bu aynı zamanda yargının elinde de önemli bir dayanak olacak, atacakları adımlarda önemli bir yeri olacağına inanıyorum. Buna ne kadar önem verdiğimi ifade etmek için tek de kalsam sürdüreceğim diyorum. Bugün PKK terör örgütü bile uluslararası camiada bunların Türkiye’ye verdiği zararı vermemiştir. Bunlar uluslararası camiada uluslararası parlamentolarda, devlet başkanlarıyla, şunlarla bunlarla her türlü kirli ilişkiler içine girerek Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kötüleme gayreti içindeler. PKK bunların bu yolunu denemiyor. Onların denediği yol silahlı eylemler." şeklinde konuştu.