İstanbul Ataşehir'de bulunan ünlü kebapçı Develi'nin oyun odasına giren bir kişi çocukların üzerine asit olduğu iddia edilen bir madde döktü. Aileleri tarafından hastaneye götürülen çocuklardan birinin vücudunda 3'üncü derece yanık oluştu. Polis eşkalini belirlediği erkek saldırganı arıyor.

İstanbul Ataşehir’de Develi Kebap'ta geçen cumartesi günü yaşanan olay müşterilerin çocuklarını görevliye teslim ettiği oyun odasında yaşandı.

Hürriyet gazetesinden Çetin Aydın'ın haberine göre, oyun odasına giren bir kişi elindeki karton bardakta bulunan ve asit olduğu iddia edilen kimyasal maddeyi çocukların üzerine dökerek kaçtı. Hastaneye kaldırılan çocuklardan 3.5 yaşındaki Y.K.'nın vücudunda 3. derece yanıklar olduğu belirtilirken kör olma tehlikesi de bulunduğu öğrenildi. Y.K.'nın tedavisi Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma hastanesinde tedavisi sürüyor.

Görgü tanıklarından biri olayda çocukların çoraplarının yırtıldığını, ayaklarının, ellerinin ve dokundukları yerlerin yandığını belirtirken Develi restoran bakımda olduğu için 120 kameranın bulunduğu güvenlik sisteminin olay anında çalışmadığını açıkladı!

ESKİ SEVGİLİ Mİ?

Bir iddiaya göre olayda çocuklara bakıcı öğretmenlik yapan genç kızın sevgilisi barışmak için yanına gitti. Ancak genç kız barışmak istemeyince öfkelenen eski sevgili, yanında getirdiği kimyasal sıvıyı fırlattı. Genç kıza isabet etmeyen asitli sıvı, parkta oynayan çocuklara isabet etti.

120 KAMERA VAR, KAYIT YOK

Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri, saldırganı yakalamak için çalışma başlattı. Olay yerinden kimyasal madde numunesi alınarak Polis Kriminal Laboratuvarı’na gönderildi. Polis, olay sırasında oyun odasında bulunan çocukların anne ve babaları ile restoranda bulunan diğer müşterilerin ifadelerini aldı. Polis, saldırganın yakalanması için mesafe kaydedildiğini bildirirken, olay akşamı restorandaki kameraların çalışmadığı öne sürüldü. Dehşet anlarını çocuğuyla birlikte yaşayan başka bir müşteri şunları anlattı: “O akşam oyun odasında yetişkin yabancı biri 3,5 yaşındaki bir erkek çocuğunu üstüne karton bardak ile saf asit döktü. Etrafa saçılan asit ile orada bulunan bütün çocukların çorapları yırtıldı, ayakları yandı ve o çocuğun canının yanması ile dokunduğu herkesin üstü pantolonu eli parçalandı ve yandı. Polis ifademizi aldı. İşletmenin 120 tane kamerasının çalışmadığı ortaya çıktı. Günlerdir olayın etkisini yaşıyoruz. Çocuklarımız perişan oldu.”

DEVELİ: SİSTEM BAKIMDAYDI

Develi restorandan bir yetkili olayla ilgili şunları söyledi: “Çocuklar oynarken yerde bir sıvı olduğu ve çocukların çoraplarını ve ayaklarını etkilediği, çocukların başında duran görevlilerimiz tarafından farkediliyor. Zarar gören çocukları hastaneye götürdük. Polis soruşturma başlattı. Kamera sistemimiz bakımda olduğundan faal değildi, bu nedenle elimizde olayla ilgili görüntü bulunmuyor. Saldırganın hangi amaçla bunu yaptığını bilmiyoruz. Polisin olayla ilgili soruşturmasının sonucunu bekliyoruz. Çok sayıda çocuğun etkilendiği doğru değil 2 çocuk etkilendi.”