Foto:DHA


Başak KAYA/ANKARA

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP’nin besmeleli seçim şarkısının yasaklanmasını, “din istismarcısı oldukları hukuki olarak tescillendi” diye değerlendirdi. Özel, AKP’nin yolsuzluk algısını kırmak ve oy kaybını önlemek için dini istismar ettiğini savundu

SÖZCÜ’ye konuşan Özel, ''Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Tolstoy’u sadece okumasını değil anlamasını da tavsiye ederim. Ateş yakanları koruma kollama ve “hayırlısı olsun” demek onun işi. Seçimlerden sonra Türkiye’yi ateşe atanlar okuduğunu anlasın'' dedi ve şunları söyledi,:

''Türkiye’yi 7 Haziran’dan önce olmayan terör, kan ve gözyaşı bugün varsa, koalisyon istikrarsızlık diyerek bu söylemin üzerinden siyasi yönlendirme yapanlar vicdan sorgulaması yapmalıdır. Gelinen noktada AKP, yıllardır kutsal ve ortak değerleri kendi siyasi rant malzemesi olarak kullanıyor. Geçen seçim kampanyasında Türk bayrağını, ezan sesini kullandılar. Bu kez daha da ileri giderek besmeleyi şarkı yaptılar. Cami avlusunda miting yaptılar. Milletvekilleri camide propaganda yaptılar. Cami duvarına pankart astılar. Bir ellerini tabuta koyup diğer ellerine mikrofonu alıp şehit cenazesinde propaganda yaptılar. Kafalarındaki tek şey seçim anketleri….Ama oy kaybının önüne geçemiyorlar.

Öyle bir düşüş içindeler ki artık besmeleyi kullanma noktasına geldiler. İcraatları ile söylemleri o kadar birbirine ters ki…Yolsuzluk, kul hakkı yeme, adam kayırma, haksız-yersiz zenginleşme, aşırı lüks-şatafat ve müsrifçe yaşama algısını değiştirmeye çalışıyorlar. Bunların hiç biri Müslümanlık ile bağdaşmadığı için seçmene “biz muhafazakarız” demeye ihtiyaç duyuyorlar. Dini değerlerimiz kimsenin kişisel malı değildir. Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış. Utanmadan sıkılmadan dini siyasete alet edenler suçlu değil, dini siyasete karıştırılmasını eleştirmek suç. YSK, hakimler toplanıp oy birliği dini simgeleri alet etmektir demiş. Yani hukuksal olarak AKP’nin din istismarcısı olduğu tescillendi."

Besmeleli seçim şarkısı!..

Besmeleli seçim şarkısı!..