Cumhurbaşkanı Erdoğan NTV'de katıldığı canlı yayında, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e uçak tahsis edileceğini belirterek "Vatikan'ın özel uçağı var. Sıradan bir ülke miyiz, ne yani bizim dini liderimiz tarifeli uçağa binecek" demişti. Erdoğan Papa'nın özel uçağı olduğunu ima etmişti.

Ancak gerçeğin öyle olmadığı, Papa'ya yurtdışı seyahatlerinde Alitalia adlı havayolu firmasından uçak tahsis edildiği ve beraberinde yolculuk yapan gazetecilerin de bilet parası ödediği ortaya çıktı.

Erdoğan Diyanet’e şimdi de uçak veriyor

Erdoğan Diyanet’e şimdi de uçak veriyor


Doğan Haber Ajansı'nın Roma temsilcisi gazeteci Esma Çakır konuya dair, "Sn. Erdoğan’ı danışmanları yine yanlış bilgilendirmiş. Papa’nın özel uçağı yok, hiç de olmadı. Papa, seyahatlerinde kendisine Alitalia’dan tahsis edilen 1 uçağı kullanıyor. TR ziyaretindeki foto ve videolardan da görülebilir." dedi. Konu ile ilgili Twitter'dan açıklama yapan Gazeteci Çakır şunları yazdı:

ÖZEL UÇAĞI YOK

"Sn. Erdoğan’ı danışmanları yine yanlış bilgilendirmiş. Papa’nın özel uçağı yok, hiç de olmadı. Papa, seyahatlerinde kendisine Alitalia’dan tahsis edilen bir uçağı kullanıyor. Türkiye ziyaretindeki foto ve videolardan da görülebilir.

ONUNLA SEYAHAT EDEN GAZETECİLER YOL PARASINI ÖDÜYOR

Papa’ya seyahatlerinde eşlik eden gazeteciler de mesafeye göre çeşitli aralıklarda ücret ödemek zorundalar. Bu para Alitalia’ya veriliyor. Nitekim, benim de aralarında bulunduğum 70 kadar gazeteci, Papa’nın Türkiye ziyaretine uçuş için kişi başı 1500’er Euro ödedik.

PAPA SADECE DİNİ LİDER DEĞİL, DEVLET BAŞKANIDIR

Papa, sadece dini bir lider değildir, Vatikan Devleti’nin de Başkanı’dır. Bu nedenle esasen güvenlik açısından özel bir uçağa ihtiyacı vardır. Güvenlik açısından gerekli olmasına rağmen, Papa’nın özel bir uçağa sahip olmaması çok defalar eleştirilmiştir de."

DHA