Nil SOYSAL



İLK BAĞIMSIZ OLACAK
58 yaşındaki Özkes, başka partiye geçmezse yeni Meclis’in ilk bağımsız vekili olacak.
7 Haziran’da AKP 258, CHP 132, MHP ve HDP 80’er vekil çıkarmıştı. Özkes’in istifası kabul edilirse CHP’nin sandalye sayısı 131’e düşecek.

CHP İstanbul Milletvekili olarak son röportajını bayramda SÖZCÜ’ye veren emekli müftü İhsan Özkes’in, dün partisinden istifa ettiğini açıklaması şok etkisi yarattı. Özkes, istifasını ilk olarak tek cümle ile sosyal paylaşım sitesi Twitter’da duyurdu. Özkes, “CHP’den istifa ettim” yazdı.

EN ÇOK OYU ALARAK SEÇİLDİ

CHP kulislerinden edindiğimiz bilgiye göre; perde arkasında Parti Meclisi’nden istifa etmesinin istenmesi yatıyor. Hakkı Süha Okay’ı PM’de üst sıralara taşımak isteyen yönetimin, Özkes’in PM’den istifasını istediği iddia edildi. Ancak CHP’nin en son 18. Olağanüstü Kurultayı’nda Parti Meclisi’ne en yüksek oyu alarak giren Özkes, bu teklifi kabul etmedi ve istifa etti. Özkes’in koalisyon görüşmeleri aşamasında partinin zarar görmesini istemediği için açıklama yapmadığı öğrenildi.

PARTİSİNE SİTEM ETMİŞTİ

Özkes’in siyasetteki yıldızı Gezi olayları ve 17-25 Aralık operasyonu sonrası parlamıştı. Özkes, TBMM kürsüsüne çıkarak, hadis ve ayetlerle rüşvetin İslam dininde haram olduğunu anlatmıştı. Özkes, TBMM kürsüsünden Diyanet’e bağlı imamların IŞİD’e verdikleri desteği de eleştirmişti. Özkes, 30 Mart 2014’te yapılan yerel seçimlerde İstanbul-Üsküdar Belediye Başkan adayı olmuş ve seçimleri çok az farkla kaybetmişti. Özkes, CHP İstanbul İl Örgütü’nün kendisini yalnız bıraktığını söyleyerek, sitem etmişti.


Tekin: Aile içi bir mesele, çözeriz!


CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, İhsan Özkes’in partiden istifasıyla ilgili konuştu. Tekin, “İhsan Hoca’nın istifasını işleme koymuyorum. Bu aile içi bir meselemizdir, aile içinde çözeriz’’ dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç da “Zaman zaman CHP örgütleriyle, milletvekilleri arasında kendi seçim bölgelerinde birtakım anlaşmazlıklar olabilir. Bunlar böyle partiyle yolunu ayıracak noktaya hiçbir zaman gelmez. Anlık kızgınlık içinde verilen kararlar da kalıcı olmaz” diye konuştu. CHP kurmayları, Özkes’in istifasını geri alması için çaba gösteriyor.